Museum informatie

Rijksmuseum AmsterdamstarTe zien op MuseumTV

Rijksmuseum Amsterdam


In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam zijn deuren opnieuw geopend voor het publiek. Het is een van de zestien rijksmusea in Nederland. De collectie geeft een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. In het Amsterdam Rijksmuseum krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Het museum presenteert naast de vaste collectie ook altijd steeds wisselende tentoonstellingen.

Rijksmuseum Amsterdam collectie en andere algemene informatie

Rijksmuseum Amsterdam opende in 1800 voor het eerst zijn deuren, maar toen als de Nationale Kunstgalerij. De collectie omvatte voornamelijk schilderijen en historische voorwerpen. Het stond toen ook nog niet in Amsterdam maar was gevestigd in Huis ten Bosch in Den Haag. In 1808 verhuisde het museum naar Amsterdam waar het zich vestigde in het Paleis op de Dam. Het huidige gebouw werd in 1885 in gebruik genomen. Hierin werd ook het in Den Haag gevestigde Nederlandsch Museum voor Geschiedenis en Kunst opgenomen. Deze vormden de basis voor de latere afdelingen Nederlandse Geschiedenis en Beeldhouwkunst & Kunstnijverheid. Om je bezoek aan het museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Alle actuele informatie over Amsterdam Rijksmuseum vind je op hun website. Zo leer je hoe parkeren Rijksmuseum Amsterdam in zijn werk gaat en hoe je Rijksmuseum Amsterdam tickets bemachtigt.

Impressie Rijksmuseum Amsterdam

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Rijksmuseum Amsterdam? Bekijk dan snel een van de onderstaande video’s die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Bezoek meteen ook even het Van Gogh Museum, dat je op steenworp afstand van het Amsterdam Rijksmuseum.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .