Museum informatie

Rijksmuseum Amsterdam
Museumstraat 1
1071 XX
Amsterdam

+31 (0) 20 6747 000
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20.00
t/m 18 jaar Gratis
CJP & EYCA€10.00
Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Rijksmuseum Amsterdam


In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam zijn deuren opnieuw geopend voor het publiek. Het is een van de zestien rijksmusea in Nederland. De collectie geeft een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. In het Amsterdam Rijksmuseum krijgen kunst en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek. Het museum presenteert naast de vaste collectie ook altijd steeds wisselende tentoonstellingen.
witregel

Drie dingen die je moet weten over het Rijksmuseum Amsterdam

witregel

De geschiedenis van Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam opende in 1800 voor het eerst zijn deuren, maar toen als de Nationale Kunstgalerij. De collectie omvatte voornamelijk schilderijen en historische voorwerpen. Het stond toen ook nog niet in Amsterdam maar was gevestigd in Huis ten Bosch in Den Haag. In 1808 verhuisde het museum naar Amsterdam waar het zich vestigde in het Koninklijk Paleis op de Dam. Het huidige gebouw werd in 1885 in gebruik genomen. Hierin werd ook het in Den Haag gevestigde Nederlandsch Museum voor Geschiedenis en Kunst opgenomen. Deze vormden de basis voor de latere afdelingen Nederlandse Geschiedenis en Beeldhouwkunst & Kunstnijverheid. 

Graven in de enorme collectie

Het Rijksmuseum heeft een enorme collectie dat deels op zaal te zien is, maar ook voor een groot deel bewaard wordt in het depot onder het museum en in het CollectieCentrum Nederland in Amersfoort. De collectie schilderijen van het Rijksmuseum bieden een overzicht van de schilderkunst in Nederland van de 15e eeuw tot ongeveer 1900. In deze collectie ligt de nadruk op Hollandse Meesters. Hiervan zijn enkelen ook te zien in de eregalerij, waarvan Rembrandt’s De Nachtwacht zonder twijfel de bekendste is. Verder bezit het museum ook een grote verzameling beeldhouwkunst, kunstnijverheid en prenten.

Praktische informatie voor een bezoek aan Rijksmuseum Amsterdam

Om je bezoek aan het museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Alle actuele informatie over Amsterdam Rijksmuseum vind je op de website van het museum. Zo leer je hoe parkeren Rijksmuseum Amsterdam in zijn werk gaat en hoe je Rijksmuseum Amsterdam tickets bemachtigt.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum