Museum informatie

preHistorisch Dorp Eindhoven
Boutenslaan 161b
5644 TV
Eindhoven

040 - 252 22 81
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€9.75
Kinderen t/m 3 jaar, begeleiders gehandicapten, Museumkaart & honden Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

preHistorisch Dorp Eindhoven


Leefexperimenten

preHistorisch Dorp Eindhoven is in 1982 opgericht door een groep onderwijzers. De eerste tien jaar werd er lang door vrijwilligers en werklozen aan het ijzertijd dorpje gebouwd. In 1995 haalde het museum de landelijke en internationale pers met een leefexperiment. Het experiment bestond uit een groep mensen die zich twee maanden lang terugtrokken om te leven zoals in de ijzertijd. Eind jaren ’90 kreeg het museum er, dankzij een subsidie, een thema bij: de middeleeuwen. Sindsdien zijn er meer korte leefexperimenten geweest.

In 2012 zijn het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven en Museum Kempenland samen gaan werken onder de nieuwe naam ‘Eindhoven Museum’. Sinds 2016 wordt het openluchtmuseum officieel preHistorisch Dorp genoemd.

De belevenis

Het unieke van dit museum is dat je echt terug de tijd in gaat. Van de jagers en verzamelaars tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Je loopt rond in zes verschillende tijdvakken en hier kun je zien hoe de mensen door de eeuwen heen leefden en overleefden. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag en van alles doen wat ze vroeger ook deden. Ga op tijdreis met de app en historische workshops. Een realistischer beeld van vervlogen tijden kun je niet krijgen dan in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.