Museum informatie

Pluimveemuseum
Hessenweg 2A
3771 RB
Barneveld

0342 400 073
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen 2 t/m 11€3.60
Volwassenen€7.20
star_border Niet te zien op MuseumTV

Pluimveemuseum


De kip of het ei

Altijd al willen weten waar de kip vandaan komt of hoe een ei in elkaar zit? Breng dan een bezoekje aan het Pluimveemuseum en vindt een antwoord op deze vragen. Het museum staat in Barneveld, een stad die bekend staat als de bakermat van de Nederlandse pluimveehouderij, in het museum maak je, in de verschillende exposities, een reis door de tijd van de pluimveehouderij.

 

Eenmaal, andermaal, verkocht!

Naast de exposities beschikt het Pluimveemuseum over een eigen veilinglokaal, een lokaal waar een veilingmeester eieren verkoopt en waar je een doos eieren of souvenir kan kopen. In dit veilinglokaal kan je met een druk op de knop de veilingklok tot stilstand brengen, deze klok draait op verschillende prijzen, als jij de klok laat stoppen betaal je de prijs waarop de wijzer van de klok gestopt is.

 

Schattig, schattiger, het schattigst

Het Pluimveemuseum beschikt tevens over een hoendertuin en over kuikentjes direct uit de broedmachine, die kuikentjes mag je overigens aaien en vasthouden, hoe cute!

 

Wees er als de kippen bij, het zal je geen windeieren leggen!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum