Museum informatie

Pieter Vermeulen Museum
Driehuizerkerkweg 34d
1985 EL
Driehuis

0255-536726
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3
Kinderen (3 t/m 12 jaar), 65+ en CJP€2.50
Groepen volwassenen (vanaf 15 personen)€2.50
Groepen kinderen vanuit Velsen (vanaf 15 personen)€1.50
Groepen kinderen van buiten Velsen (vanaf 15 personen)€2
Museumkaart Gratis
Tijdens schoolvakanties van onze regio: dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur
star_border Niet te zien op MuseumTV

Pieter Vermeulen Museum


In de gemeente Velsen is een hele speciale plaats waar kinderen alles kunnen leren over de natuur en het milieu. Pieter Vermeulen (1843-1922) was een van de eerste onderwijzers die werkte in IJmuiden. Hij had een passie voor de natuur en verzamelde daarom natuurhistorische voorwerpen. Zijn zoon zette deze verzameling voort en uiteindelijk verkreeg hij een grote collectie van onder andere schelpen. Deze vormde vervolgens de basis voor de collectie van het huidige museum. Een kleine presentatie is onderdeel van de basiscollectie van het museum omdat de collectie zelf te groot is om in zijn geheel tentoon te stellen. Verder zijn er altijd wisselende tentoonstellingen met actuele thema’s op het gebied van natuur, milieu en klimaat.

Collectie

De basiscollectie is dus de verzameling van Vermeulen samen met meerdere schenkingen door particulieren en de gemeente. Het materiaal in het museum focust zich op de regio IJmond en Zuid-Kennemerland. Via de dierenambulance en het vogelhospitaal in Haarlem worden veel opgezette dieren verkregen. Vossen, fazanten en nog veel meer zijn te bekijken in het museum!

Arrangementen

Er zijn veel activiteiten met educatieve invalshoek. Hierdoor is het museum uitermate geschikt voor kinderen. Basis- en voortgezet onderwijs kunnen allemaal meedoen aan de vele activiteiten in het museum. Ook is er buitenschoolse opvang waar onder andere peuterspeelzalen aan mee kunnen werken. Vervolgens zijn er veel lespakketten beschikbaar. Verder zijn er enorm veel activiteiten. Kinderen kunnen regelmatig knutsel workshops volgen, kinderfeestjes organiseren en natuurwandelingen maken. Meerdere keren per jaar geven vrijwilligers lezingen over uiteenlopende onderwerpen die gratis te bezoeken zijn voor vrienden en vrijwilligers van het museum. De gemeente Velsen en het museum doen ook mee aan Operatie Steenbreek! Dit initiatief heeft als doel om mensen hun tuin te vergroenen. Dit zorgt voor meer insecten, dieren en vogels in Nederland. En het gaat de negatieve gevolgen van klimaatverandering tegen.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum