Peter van den Braken Centrum

Peter van den Braken Centrum

Brabantse kunstenaars

Hoe duur kost dat?

Het Peter van den Braken Centrum is een streekmuseum in het Brabantse plaatsje Sterksel. In dit museum worden wisselexposities gehouden van schilderkunst uit de eigen collectie en van hedendaagse kunstenaars. En dit allemaal voor de prijs van nul euro. Ook wel beter bekend als: helemaal gratis!

De kerncollectie van het museum bestaat uit het werk van meerdere Brabantse kunstenaars, vooral uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Schilders als Peter van den Braken, Jan Kruysen, Henriette Pessers en A.J. Groenewegen. Is deze laatste familie van Dylan…? Het doel van het museum is om de herinnering aan al deze kunstenaars levend houden.

Het museum is alleen geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De rest van de week is het museum dus gesloten.