Museum informatie

Peter van den Braken Centrum
Heezerweg 2
6029 PP
Sterksel

040 226 6019

Openingstijden

DagVanTot
Zaterdag14:0017:00
Zondag14:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Gratis
star_border Geen lid van MuseumTV

Peter van den Braken Centrum


Brabantse kunstenaars

Hoe duur kost dat?

Het Peter van den Braken Centrum is een streekmuseum in het Brabantse plaatsje Sterksel. In dit museum worden wisselexposities gehouden van schilderkunst uit de eigen collectie en van hedendaagse kunstenaars. En dit allemaal voor de prijs van nul euro. Ook wel beter bekend als: helemaal gratis!

De kerncollectie van het museum bestaat uit het werk van meerdere Brabantse kunstenaars, vooral uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Schilders als Peter van den Braken, Jan Kruysen, Henriette Pessers en A.J. Groenewegen. Is deze laatste familie van Dylan…? Het doel van het museum is om de herinnering aan al deze kunstenaars levend houden.

Het museum is alleen geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De rest van de week is het museum dus gesloten.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.