Museum informatie

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA
Apeldoorn

31 (0)55 577 24 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene (vanaf 13 jaar)€8.5
4 t/m 12 jaar€3.00
Gezinskaart (2 volw. + 4 kids)€21.00
CJP (Cultuurkaart)€5.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, Vrienden van Paleis het Loo, Vereniging Rembrandt & BankGiro Loterij VIP-kaart. Gratis
Paleis het Loo is gesloten tot de zomer. Kijk voor meer informatie op de website. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Paleis Het Loo


Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en nu een nationaal museum. Het paleis bestaat uit een mix van het paleis zelf, de tuinen er rondom en een museum. Het wil voor een zo breed mogelijk publiek de geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau en zijn wooncultuur op een aansprekende manier tonen. Paleis Het Loo Apeldoorn is ontworpen door Jacob Roman en opende na een verbouwing haar deuren opnieuw in 2022.

Paleis Het Loo bezoeken en andere algemene informatie

Paleis Het Loo is verbouwd! Bezoekers laven zich nu aan maar liefst 5.000m2 ondergrondse uitbreiding voor publieksfaciliteiten, tentoonstellingen en vernieuwde presentaties. Niet alleen de binnenkant is bewonderenswaardig, ook de tuinen Paleis het Loo zijn een bezoek waard. Zo vind je hedendaagse kunst in de paleistuin; de beroemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind ontwierp The Garden of Earthly Worries, vier imposante eigentijdse sculpturen die een spannend contrast vormen met de baroktuin. Bezoekers kunnen met een lift aan de buitenzijde van het paleis naar het dak voor een uniek uitzicht op de tuinen en de bouwwerkzaamheden aan de voorzijde van het paleis. Trek je wandelschoenen dus maar aan, want bij mooi weer is Paleis het Loo wandelen een aanrader. Om je bezoek aan Paleis het Loo te vergemakkelijken, hebben wij alvast wat informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het archief. Alle actuele informatie over het Paleis het Loo Apeldoorn vind je op hun website.

Impressie Paleis Het Loo

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Paleis het Loo Apeldoorn? Krijg dan alvast een impressie van deze bijzondere plek door het kijken van de onderstaande korte documentaires die wij er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum