Museum informatie

OYFO Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK
Hengelo

074-2430054
info@oyfo.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 4 jaar€8.00
CJP€6.00
Kinderen t/m 3 jaar & Museumkaart Gratis
starLid van MuseumTV

OYFO Techniekmuseum


Het OYFO Techniekmuseum staat voor kunst, maar ook voor techniek. Het museum is de schatkamer van het industrieel erfgoed in het oosten van Nederland. Het voormalige Techniekmuseum HEIM bestond meer dan 30 jaar en is opgegaan in het OYFO Techniekmuseum. Het is een technisch doe-museum waar kinderen, gezinnen en ouders hun weg weten te vinden.

Collectie

In de meer dan dertig jaar dat het techniekmuseum bestaat, is er een gevarieerde collectie opgebouwd. De basis van deze collectie is ontstaan in de geschiedenis van de industrie in Hengelo en Twente. De collectie van het museum bestaat uit textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek, telecommunicatie, procestechniek, radar & detectie en E-mission.

Geschiedenis

In 1983 is de Stichting HEIM, Hengelo’s Educatief en Industrieel Museum, opgericht vanuit de werkgroep  Industriële Archeologie van Oald Hengel, nu het Historisch Museum Hengelo. In 2005 verhuisde het museum naar de Wilhelminaschool aan de industriestraat. Het huidige pand heeft veel meer ruimte beschikbaar voor de collectie, educatieve activiteiten en evenementen. Het gebouw diende in het verleden als ‘industrieschool’ voor de toekomstige werknemers van de Stork-fabrieken en de gieterij van Dikkers. Het pand is ook een rijksmonument. Na de Tweede Wereldoorlog was er een HBS gevestigd. Sindskort is het Techniekmuseum HEIM opgegaan in het OYFO Techniekmuseum.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.