Museum informatie

Oyfo Techniekmuseum
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ
Hengelo

074-2430054
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0021:00
Dinsdag10:0021:00
Woensdag10:0021:00
Donderdag10:0021:00
Vrijdag10:0021:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
4 - 17 jaar€9.50
Vanaf 18 jaar€12.50
Kinderen t/m 3 jaar & Museumkaart Gratis
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het museum.
starTe zien op MuseumTV

Oyfo Techniekmuseum


Ontdek wat techniek in ons leven betekent tijdens de ontdekkingstocht in het nieuwe Oyfo techniekmuseum. Je komt hier van alles te weten over stoommachines, robots en kunst. Ook verteld het museum jou alles over de techniek achter jouw smartphone. En hoe werkt het precies met energiebronnen en onze planeet? Alles over mens en techniek komt aan bod in dit museum.

Verken Oyfo als een ware uitvinder

In het museum ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Wist jij bijvoorbeeld dat het in Twente wemelde van de technische ingenieurs? Deze creatieve helden hebben hun sporen diep nagelaten. Een aantal van hun handige uitvinden vind je in het museum. Ook zie je welke uitvindingen heel handig waren op papier, maar die in de realiteit toch niet zo’n handig bleken. Van de tekentafel tot aan de fabriek: in Oyfo kom je erachter hoe iets helemaal gemaakt en geproduceerd wordt. Deze producties kosten altijd veel moeite, dus er zijn soms wat extra handen nodig. Jouw handen!

Ondervind in het museum hoe we alleen maar meer met elkaar verbonden zijn. Snapchat, Whatsapp, TikTok; dit gaat de hele dag maar door. Dit gebruik was vroeger heel anders en dit heeft nu dan ook gevolgen voor onze planeet. Weet jij de juiste balans er in te vinden? In het onderzoekstation breng jij de juiste evenwicht tussen onze planeet en onze behoeften.

Oude machines

De oude machines van het Techniekmuseum kan je nog terugvinden in de speciale Machinehal. Hier ontdek je wat de superkrachten zijn van een stoommachine en hoe jouw kleding wordt gemaakt in een weef- en spinmachine.

Kijk voor meer informatie over het museum en de activiteiten op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum