Museum informatie

Outsider Art Museum
Hermitage Amsterdam Amstel 51
1018 DR
Amsterdam

023- 5410 670
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.50
Groepen > 15 pers p.p.€12.00
Studenten & CJP€10.00
Kinderen t/m 11 jaar, Museumkaart, Stadspas & Vrienden Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Outsider Art Museum


Outsider Art is in opkomst en dat er nu dus een Outsider Art Museum in Nederland bestaat, is meer dan terecht. Het museum bevindt zich in het gebouw van Hermitage Amsterdam, dat een prachtige ligging kent aan de rivier de Amstel.

Outsider Art Museum, openingstijden en andere algemene informatie

Het Amsterdam Outsider Art Museum is de tweede vestiging van Museum van de Geest, dat behalve in de hoofdstad ook nog een locatie in Haarlem heeft. In de vestiging in Amsterdam toont het Outsider Art Museum de zogeheten Outsider Art. Zo zag je in het Outsider Art Museum Willem van Genk, van wie de tijdelijke tentoonstelling WOEST een overzicht toonde. De collectie in Haarlem richt zich met name op verschillende kunstwerken die je aan het denken zetten over stigma’s rondom mentale gezondheid. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Outsider Art Museum Amsterdam. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Outsider Art Museum Amsterdam? Krijg dan alvast een impressie van Outsider Art Museum in het laatste gedeelte van onze documentaire, die je onderaan de pagina vindt. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Amsterdam nog een ander museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij het Joods Museum dat je op vijf minuten lopen van Outsider Art Museum Amsterdam vindt. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video’s die we er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.