Museum informatie

Oudheidkamer Fredewalda
Hoofdstraat 27
9356 AT
Tolbert

0594 513465
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3.00
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Van april t/m oktober geopend.
starTe zien op MuseumTV

Oudheidkamer Fredewalda


Oudheidkamer Fredewalda

Stichting Oudheidkamer Fredewalda is in 1994 opgericht met de opdracht zorg te dragen voor het cultureel erfgoed van Tolbert en haar omgeving, het te bewaren en een vorm te vinden om dit tentoon te stellen. De cultuur en historie van het oudste dorp van Vredewold is onderhand een kwart eeuw het fundament onder de Stichting Oudheidkamer Fredewalda Tolbert.

De aanleiding

Fredewalda werd destijds opgericht om te voorkomen dat historisch erfgoed met betrekking tot het dorp Tolbert verloren zou gaan. Toen het verzamelen begon, werd al snel duidelijk dat een centrale ruimte voor deze spullen noodzakelijk was. In 2009 kon het Rijksmonument van de erven Cazemier worden aangekocht, dat sindsdien werd omgevormd tot museum en dorpshuis.

Maquettedorp

Het is een unieke reconstructie van Tolbert in het begin van de vorige eeuw.Aan de hand van authentieke bouwtekeningen en oude foto’s zijn de 119 panden met bijgebouwen en een aantal bijzondere objecten in de kom van het dorp tot in detail nagebouwd op schaal 1: 200. Het accent ligt op de veranderde samenleving in de 20e eeuw. Wie woonden er in de 119 pandjes? Hoe verliep het leven in het oudste dorp van Vredewold?

Bekijk de website van het museum voor meer informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.