Museum informatie

Oude Kerk Amsterdam
Oudekerksplein 23
1012 GX
Amsterdam

(0031) 20 625 82 84
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag13:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.00
13 t/m 18 jaar en student€7.00
CJP€5.00
Kinderen onder 13 jaar, Museumkaart, I Amsterdam, Hollandpas, Stadspas, ICOM, Bankgiro Loterij Vipkaart, Vrienden Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Oude Kerk Amsterdam


De Oude Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 220.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Oude Kerk Amsterdam heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.

witregel

Drie dingen die je moet weten over de Oude Kerk Amsterdam

witregel

De geschiedenis van de kerk

De Oude Kerk is het oudste gebouw dat nog steeds bestaat in Amsterdam. Het is namelijk gebouwd rond 1300 en was een eerbetoon aan de heilige Sint-Nicolaas. Deze verering is te verklaren aangezien Amsterdam een havenstad was en Sint-Nicolaas vooral geëerd werd door zeelieden. Tot 1578 zou de kerk de Sint-Nicolaas Kerk blijven heten, maar daarna vond de reformatie plaats. Tijdens de Beeldenstorm werden veel beelden en kunstwerken in het gebouw vernield. Uiteindelijk werd het dan ook verbouwd en werd het een toevluchtsoord voor protestanten. De afgelopen decennia is het gebouw vaak gerestaureerd vanwege instortingsgevaar. 

Zevenhonderd jaar geschiedenis

In de Oude Kerk waart het verhaal van zevenhonderd jaar (stads)geschiedenis rond. Een verhaal dat zich aan jou als bezoeker ontwaart wordt door de ogen van kunstenaars van vroeger en nu. Hiervan maken onder andere twee monumentale orgels deel uit en de adembenemende glas-in-loodramen. Ondanks de Beeldenstorm die in 1566 de Oude Kerk trof, zijn enkele ramen nog steeds te bewonderen. 

Jouw bezoek aan de Oude Kerk Amsterdam

Om je bezoek aan het museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Alle actuele informatie over De Oude Kerk Amsterdam vind je op hun website. Wanneer je langsgaat vergeet dan niet het orgel Oude Kerk Amsterdam te bewonderen en neem een kijkje bij het nabijgelegen Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum