Museum informatie

Openluchtmuseum het Hoogeland
Schoolstraat 4
9989 AG
Warffum

0595 – 42 22 33
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8
Kinderen 0-5 jr. Gratis
Kinderen 6 t.m. 17 jr.€3.50
Museumjaarkaart Gratis
CJP€4
Groepen v.a. 15 pers.€6
Schoolklassen (begeleiders gratis)€4
Donateurs Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Openluchtmuseum het Hoogeland


Het verleden komt tot leven in Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum waar het boerenbestaan van 100 jaar geleden prachtig wordt weergegeven. Er staan zo’n 20 prachtige gebouwen waar je kunt ervaren hoe het was om toen te leven. De gebouwen zijn authentiek ingericht met een enorm oog voor detail waardoor het lijkt alsof ze nog steeds bewoond worden. Er zijn veel verschillende kamers zoals woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen om zo een volledig beeld te geven van het boerenleven.

Collectie

Het museum is in 1959 opgericht als Stichting Landbouwkundig, Oudheidkundig, Kunstminnend Museum het Hoogeland met als doel het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van alles wat te maken heeft met het vroegere Groningse boerenlandschap. Het museumterrein is in het midden van het centrum van het dorp en in 1959 stonden er al 10 woningen, twee schoolgebouwen en een stal. De meeste gebouwen van het museum staan ook nog steeds op dezelfde plaats als vroeger. Door de jaren heen zijn er wel meer gebouwen verworven en kwam het museum hoe het vandaag de dag is tot stand. Naast deze gebouwen zijn er ook wisselexposities die worden weergegeven in het tentoonstellingsgebouw. Deze sluiten voornamelijk aan op de doelstelling van het museum of gaan over een ander aspect van de Groningse geschiedenis. Er zijn door het hele jaar heen activiteiten en evenementen. Deze beslaan markten, lezingen, concerten en speciale open dagen. Al deze evenementen hebben een cultuurhistorisch karakter.

Arrangementen

Voor scholen zijn er in het museum veel op maat gemaakte educatieprojecten voor het basisonderwijs. Bij zo’n project besteed je ongeveer anderhalf uur in het museum en het werken met de leskoffer duurt zo’n 3 tot 5 uur. Voor volwassenen zijn er ook veel arrangementen. Zo kun je vergaderingen houden en cursussen, workshops en seminars volgen. In de museumshop kan je ansichtkaarten, ouderwets speelgoed, oud snoepgoed en boeken over de Groningse geschiedenis kopen. Je kunt de dag afsluiten in het Grand Café het Spijslokaal. Dit is een sfeervol restaurant gevestigd in de oude bewaarschool van het openluchtmuseum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum