Museum informatie

Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Tramstraat 73
7848 BJ
Schoonoord

0591-382421
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0018:00
Dinsdag09:0018:00
Woensdag09:0018:00
Donderdag09:0018:00
Vrijdag09:0018:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen vanaf 12 jaar€8.50
Kinderen van 4 t/m 11 jaar€5.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Honden (aangelijnd) Gratis
Let op: het park is geopend van zaterdag 30 maart 2019 t/m donderdag 31 oktober 2019.
starTe zien op MuseumTV

Openluchtmuseum Ellert en Brammert


Ellert en Brammert waren twee reuzen die voor hun plezier mensen vermoorden. Ze woonden in een grot in Drenthe. Om zoveel mogelijk prooi te verzamelen hadden ze een lijn uitgezet met een belletje eraan. Als iemand er tegenaan liep wisten de reuzen dat hun volgende slachtoffer eraan kwam. Deze legende van Ellert en Brammert zou zich hebben afgespeeld op het Ellertsveld. Op dezelfde plek is Openluchtmuseum Ellert en Brammert gevestigd. Tijdens het honderdjarig bestaan van Schoonoord werd dit museum gesticht. De vele plaggenhutten tonen de primitieve manier van leven die ooit zo normaal was.

In het openluchtmuseum kan men zien hoe de inwoners van Drenthe vroeger leefden en werkten. In totaal vind je in het museum 27 objecten. Een daarvan is de plaggenhut. Deze heeft een centrale plaats op het terreinen diende vroeger als huisvesting. Door het museum heen zie je dat de inwoners zich modern ontwikkelde. Zo bouwde ze een tolhuis, een school voor de kinderen, houtzagerij en smederij.

Op het park kan je veel zien en beleven. Het verhaal van Ellert en Brammert wordt bijvoorbeeld voorgelezen door vrijwilligers in het kleine schooltje. Je kan aansluiten en luisteren naar de avonturen die de twee reuzen meemaakte. In de Saksische boerderij vind je Ina. Zij is een van de vrijwilligers en laat haar creativiteit gaan achter een ouderwets spinnewiel. Voor de echte Ellert en Brammert liefhebbers kan je de liefde bezegelen met een trouwerij op het terrein. In het kerkje kan je elkaar voor eeuwig de liefde verklaren.

Het Openluchtmusseum Ellert en Brammert is geschikt voor jong en oud.

Mede mogelijk gemaakt door:

drenthe

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum