Museum informatie

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0018:00
Dinsdag09:0018:00
Woensdag09:0018:00
Donderdag09:0018:00
Vrijdag09:0018:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier (vanaf 12 jaar)€9.00
Kinderen (4 t/m 11 jaar)€5.00
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het museum.
starTe zien op MuseumTV

Openluchtmuseum Ellert en Brammert


Ellert en Brammert waren twee reuzen die voor hun plezier mensen vermoorden. Ze woonden in een grot in Drenthe. Om zoveel mogelijk prooi te verzamelen hadden ze een lijn uitgezet met een belletje eraan. Als iemand er tegenaan liep wisten de reuzen dat hun volgende slachtoffer eraan kwam. Bezoek je Openluchtmuseum Ellert en Brammert? Pas dan goed op voor het belletje.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Openluchtmuseum Ellert en Brammert

witregel

De legende van Ellertsveld

De legende van Ellert en Brammert zou zich hebben afgespeeld op het Ellertsveld. Op dezelfde plek is Openluchtmuseum Ellert en Brammert gevestigd. Tijdens het honderdjarig bestaan van Schoonoord werd dit museum gesticht. De vele plaggenhutten tonen de primitieve manier van leven die ooit zo normaal was.

De plaggenhutten van Drenthe

In het openluchtmuseum kan men zien hoe de inwoners van Drenthe vroeger leefden en werkten. In totaal vind je in het museum 27 objecten. Een daarvan is de plaggenhut. Deze heeft een centrale plaats op het terreinen diende vroeger als huisvesting. Door het museum heen zie je dat de inwoners zich modern ontwikkelde. Zo bouwde ze een tolhuis, een school voor de kinderen, houtzagerij en smederij.

De avonturen van Ellert en Brammert

Op het park kan je veel zien en beleven. Het verhaal van Ellert en Brammert wordt bijvoorbeeld voorgelezen door vrijwilligers in het kleine schooltje. Je kan aansluiten en luisteren naar de avonturen die de twee reuzen meemaakte. In de Saksische boerderij vind je Ina. Zij is een van de vrijwilligers en laat haar creativiteit gaan achter een ouderwets spinnewiel. Voor de echte Ellert en Brammert liefhebbers kan je de liefde bezegelen met een trouwerij op het terrein. In het kerkje kan je elkaar voor eeuwig de liefde verklaren.

Jouw bezoek aan Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen, bekijk je onze korte documentaire.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum