Museum informatie

Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum
Stationsstraat 50
7005 AK
Doetinchem

0314 395 106

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Maandag12:0017:00
Maandag12:0017:00
Maandag12:0017:00
Maandag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.5
4 t/m 11 jaar€3
Tot en met 3 jaar Gratis
CJP€3
Museumjaarkaart Gratis
Het museum is toegankelijk voor minder valide.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum


Bijzondere combi

Het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum in Deventer is een museum over het OV en over speelgoed, wat een bijzondere combinatie vormt. Het museum bevat een ruime collectie op het gebied van trein-, tram- en busvervoer. Deze collectie is te zien in meer dan 30 vitrines en wordt gevormd door schaalmodellen van onder andere treinen, trams en bussen. Ook zijn er andere voertuigen en voorwerpen die met het openbaar vervoer te maken hebben te vinden. De collectie staat opgesteld in vitrines, maar er zijn bijvoorbeeld ook collectiestukken die bewegen. Zo zijn er rijdende tram en treinmodellen. Je maakt in het museum echt een reis door de gehele ontwikkeling van het openbaar vervoer; van de paardentram tot de moderne hoge snelheidstrein en de hyperloop.

Heel veel OV

Zoals hierboven al aangegeven wordt in het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum niet alleen aandacht besteed aan de vervoersmiddelen, er is ook een grote collectie van voorwerpen die iets met het openbaar vervoer te maken hebben. Zoals boeken, tekeningen, foto’s, uniformen van conducteurs, ov-kaartjes en gebruiksvoorwerpen uit de wereld van het openbaar vervoer in Nederland zoals van de GVB, HTM, NZH, en de NS.

Speelgoed

Het museum beschikt, naast allemaal ov voorwerpen, ook over een speelgoedwinkel, een winkel met speelgoed dat komt uit de 20ste eeuw. Naast deze winkel is er een speelruimte in het museum, hier kunnen kinderen spelen met (modern) speelgoed.

Met het OV

Bij het museum kan je gratis je auto parkeren. Maar als je Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum komt, dan kom je natuurlijk met het openbaar vervoer! De afstand van het station naar het museum is zo’n 150 meter, je bent dus binnen 5 minuten bij het museum.

Check voor (nog) meer informatie, afwijkende openingstijden en afwijkende tarieven de website van het museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum