Museum informatie

Oorlogsmuseum Medemblik
Zeldenrust 5
1671 GW
Medemblik


Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Experience Tour - Weg naar Vrijheid (p.p.)€12.50
Experience Tour - Keuzes in Almersdorp (4 - 12 jaar, p.p.)€7.50
Experience Tour - Keuzes in Almersdorp (p.p.)€10
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Oorlogsmuseum Medemblik


Oorlogsmuseum Medemblik is een museum dat gelegen is in de provincie Noord-Holland en focust zich op de belevenissen van zowel de burgers als soldaten. Op interactieve wijze wordt je meegenomen naar de jaren ’40. Zo kun je in de voetstappen van een burger uit die tijd treden, maar krijg je ook de unieke mogelijkheid om origineel beeldmateriaal van diverse militaire operaties te bekijken. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld mee in een legervoertuig of meedoen aan een stormboten-peddel-wedstrijd.

 

Openingstijden Oorlogsmuseum Medemblik

De openingstijden van dit museum in Medemblik vind je eenvoudig op deze pagina. Daarnaast vind je in het linker, witte menu ook een link naar de ticketpagina. Zo kun je direct een tijdslot reserveren. Dit is met name belangrijk omdat het museum gebruik maakt van een Escaperoom-experience. Dit houdt in dat je samen met jouw gezin of andere bezoekers verschillende dingen moet ontcijferen en zoeken.

 

Twee werelden

Het museum is opgedeeld in twee werelden: die van de burger en van de soldaat. Aan de ene kant kun je een volledig ingericht dorp zien uit de jaren ’40. Hier zie je alledaagse gebruiksvoorwerpen en ingerichte winkels en woningen. Bekijk er zelfs een schuilzolder met eigen ogen. Aan de andere kant zie je wagons, legervoertuigen en origineel beeldmateriaal die het dagelijks leven van een soldaat toont. Voor de volledige ervaring raden we je aan om mee te gaan op een tocht in een colonne van legervoertuigen of om mee te doen aan de bootrace. Hiermee ervaar je zelf hoe zwaar de ondernomen activiteiten van deze soldaten waren.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum