Museum informatie

OERmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Kinderen van 6 t/m 12 jaar€4
Kinderen van 0 t/m 5 jaar Gratis
Voor wandelingen met gids en rondleidingen in het museum, hanteert het museum minimumbedragen gebaseerd op een groepsgrootte van 10 personen. Tickets
starTe zien op MuseumTV

OERmuseum


In het OERmuseum in Diever maakt de bezoeker een chronologische reis door de prehistorie, van de ijstijd tot de ijzertijd. De tocht begint in de grote zaal van het museum waar de bezoeker leert over de laatste ijstijd en de neanderthalers. Daarna komen rendierjagers in beeld, dat zijn de eerste jagers en verzamelaars. Op de bovenverdieping van het museum is uitgebreid aandacht voor de steentijd. Tot slot wordt de tijdreis beëindigt in een zaal over de brons- en ijzertijd.

Verbouwing

In het voorjaar van 2019 is het museum opnieuw ingericht. Wie door de massieve eikenhouten deur naar binnenkomt, staat direct oog in oog met een levensgrote mammoet en haar kalf. Hier begint de ontdekkingstocht. Laat je uitnodigen om alles op het gemakje te bekijken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum