Museum informatie

Nxt MuseumstarTe zien op MuseumTV

Nxt Museum


Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich helemaal richt op mediakunst. Museum Nxt bevindt zich op een ruime locatie met plek voor grote, digitale kunstinstallaties waar je als bezoeker doorheen loopt. Bij Nxt Museum Amsterdam kijk je dus niet alleen naar kunst, je maakt er onderdeel van uit! De bijzondere ligging van het museum, je vindt Nxt Museum in Amsterdam Noord, maakt je museumbezoek tot een compleet dagje uit.

Nxt Museum openingstijden en andere algemene informatie

Nxt Amsterdam maakt gebruik van de nieuwste en modernste technologieën om zijn kunstwerken te exposeren. Dit doet het in een voormalige productiestudio in Amsterdam Noord, die nu behalve een museum ook dienstdoet als culturele broedplaats. In Nxt Museum zie bijzondere werken die door samenspel van visualisaties, interactiviteit en kinetische bewegingen tot leven komen. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Nxt Museum Amsterdam. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Nxt Museum Amsterdam? Krijg dan alvast een impressie van Nxt Museum door het bekijken van onze documentaire. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Amsterdam Noord nog een museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij STRAAT dat je vindt op de NDSM-werf. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video die we er maakten.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .