Museum informatie

Nxt MuseumstarTe zien op MuseumTV

Nxt Museum


Het Nxt Museum in Amsterdam richt zich volledig op mediakunst. De grote, digitale kunstinstallaties zetten je zintuigen op scherp. Dit gebeurt door het veelvuldig gebruik van licht, geluid en beweging in de tentoonstellingen en kunstwerken. 

Broedplaats

Het museum gebruikt moderne technologieën om de kunstwerken te exposeren. De locatie van het museum is hiervoor ook de ideale plek: een voormalige productiestudio in Amsterdam-Noord. De plek leent zich niet alleen voor het ontdekken en tentoonstellen van de mediakunst, het is tevens ook een broedplaats voor het maken ervan. Wetenschap en andere kunststromingen komen hier samen. Men danst, zingt, leert en geeft life performances op deze inspirerende locatie. 

Tentoonstellingen

In het museum zijn verschillende vaste collecties te vinden. Zo is het werk van eco-kunstenaar Thijs Biersteker en zijn installatie Econtinuum een vast onderdeel in het museum. Samen met botanist Stefano Mancuso ontwikkelde hij deze installatie die volledig in het teken staat van klimaatverandering, het plasticafval in de oceaan en de vervuiling van de aarde. Door het samenspel van interactiviteit, visualisaties en kinetische bewegingen komt het werk tot leven. 

 

Deze, en vele andere tentoonstellingen, zijn te bewonderen in Nxt Museum. Bekijk voor de actuele wisseltentoonstelling de website

 

In de onderstaande trailer zijn werken van de volgende kunstenaars te zien:

Heleen Blanken – ‘Habitat’

Roelof Knol & Marc Mahfoud – ‘Connected’

Rafael Lozano-Hemmer & Krzysztof Wodiczko – ‘Zoom Pavilion’

Marshmallow Laser Feast – ‘Distortions in Spacetime’

United Visual Artists (UVA) – ‘Topologies #1

Thijs Biersteker – ‘Econtinuum’

Yuxi Cao (James) & Lau Hiu Kong (Lawrence) – ‘Dimensional Sampling’

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .