Museum informatie

Nxt Museum
Asterweg 22
1031HP
Amsterdam

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0020:30
Dinsdag10:0020:30
Woensdag10:0020:30
Donderdag10:0022:30
Vrijdag10:0022:30
Zaterdag10:0022:30
Zondag10:0020:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€24.75
Student€17.50
CJP-pas€14.50
Jeugd 5 t/m 17 jaar€14.50
Kinder 0 - 4 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Nxt Museum


Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich helemaal richt op mediakunst. Museum Nxt bevindt zich op een ruime locatie met plek voor grote, digitale kunstinstallaties waar je als bezoeker doorheen loopt. Bij Nxt Amsterdam kijk je dus niet alleen naar kunst, je maakt er onderdeel van uit! De bijzondere ligging van het museum, je vindt Nxt Museum in Amsterdam Noord, maakt je museumbezoek tot een compleet dagje uit.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Nxt Museum

witregel

What’s Nxt?

Als allereerste museum in Nederland focust Nxt Museum Amsterdam zich volledig op mediakunst. De werken die de tentoonstellingszalen van het museum in Amsterdam-Noord vullen, zijn gemaakt met moderne technologieën. Deze innovatieve manier van werken geeft de kunstenaar en de kunst een betere kans om te reflecteren op de impact van technologische ontwikkeling op onze maatschappij. Zo stelt het museum de bezoeker de vraag ‘What’s Nxt?’ op technologisch vlak, maar ook met betrekking tot sociale kwesties.

Een inspirerende plek

Niet alleen de kunstwerken waarmee de zeven ruimtes van Nxt zijn gevuld hebben een inspirerende werking op je: het gebouw zelf is ook een plek een inspiratiebron. Het museum is gevestigd in een voormalige productiestudio op de Asterweg in Amsterdam-Noord. De ruimtes lenen zich hierdoor perfect voor het experimenteren en tentoonstellen van nieuwe kunstvormen. Behalve een museum is Nxt daarom ook een broedplaats waar verschillende kunststromingen en wetenschappen elkaar ontmoeten. 

Jouw bezoek aan Nxt Museum

Om ervoor te zorgen dat jouw bezoek aan Museum Nxt gladjes verloopt hebben we aan de linkerkant van deze pagina alle praktische informatie opgesomd die jij nodig hebt. Je vindt hier info over Nxt Museum openingstijden, Nxt Museum tickets en adresgegevens. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en aanstaande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum