Nostalgisch Kinder- en Poppenwagenmuseum
7932 PP
Echten

+31 646179009

Momenteel is het museum enkel geopend op zaterdagen en zondagen van 13:00 tot 16:00 uur. Tickets
starLid van MuseumTV

Nostalgisch Kinder- en Poppenwagenmuseum

In het Nostalgisch Kinder- en Poppenwagenmuseum staan kinderwagens tentoongesteld uit de periode 1850 tot 1980. Bovendien is er een grote collectie aan speelgoed, van poppen tot jongensspeelgoed. “Eigenlijk alles wat met nostalgie te maken heeft staat tentoongesteld in het museum”, besluit oprichter Marianne Elsinga.

Van passie naar museum

Tijdens een lange periode van ziek zijn besloot Elsinga uit een passie voor oude kinderwagens te beginnen met het verzamelen ervan. Het begon in de garage en groeide uit naar hoe het museum er nu bijstaat, een prachtige locatie in Echten. Het doel van Elsinga: de mensen laten proeven van nostalgie en ze leuke herinneringen laten herbeleven.