Museum informatie

NEMO Science MuseumstarTe zien op MuseumTV

NEMO Science Museum


Nemo Science Museum Amsterdam

NEMO Science Museum bestaat uit vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen hier ontdekken hoe bijzonder alledaagse zaken zijn. Het motto van NEMO Science Museum is Hands On! of Verboden af te blijven. Dit staat in contrast met het ‘niet aanraken’ wat traditionele musea vaak op borden hebben staan. Het NEMO Science Museum is dan ook geen traditioneel museum. Het heeft namelijk veel interessante en onderwijzende tentoonstellingen.

NEMO vindt het interactieve en vernieuwende deel van het museum erg belangrijk. Daarom is er elke dag iets anders te doen! Bekijk hier welke activiteiten er elke dag te doen zijn.

Collectie van Nemo Science Museum

In de interactieve, informele leeromgeving waarin een breed publiek in aanraking komt met wetenschap, verwerkt NEMO zijn collectie. De 17.000 objecten vormen vier kerncollecties, namelijk: Verlichting, Installatietechniek, Energieopwekking en – opslag en Techniek in en rond het huis. De verzameling ‘Energetica’ is uniek in Nederland en bevat bijzonder zeldzame objecten die in buitenlandse technologiemusea vaak ontbreken. In 2008 heeft NEMO Science Museum een overgroot deel van de historische techniekcollectie verworven van het voormalige Amsterdamse Museum Energetica.

Algemene informatie Nemo Science Museum: tickets, de studio, parkeren en adres

Algemene informatie over Nemo Science Museum Amsterdam vind je in de witte balk op deze pagina. Zo vind je er de ticketprijs en kan je direct tickets boeken. Informatie omtrent het parkeren bij het museum, of de studio, vind je op de website van het Nemo Science Museum. Het adres van het museum staat net als de ticketprijzen vermeld in de witte balk op deze pagina.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .