Museum informatie

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Kerkhofstraat 13
8051 GG
Hattem

038-4441715
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 13 jaar€9
4 t/m 12€7.50
Vanaf 65 jaar€7.50
star_border Niet te zien op MuseumTV

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem


In de mooie vestingstad Hattem in het noorden van de Veluwe staat Nederland’s grootste Bakkerijmuseum.  De lange geschiedenis van het brood en het banket wordt prachtig weergegeven in de  150 jaar oude bakkerij van het museum. Het Nederlands Bakkerij Museum Hattem is gevestigd in twee voormalige stadsboerderijen en een stalhouderij en dit alles is met elkaar verbonden door middel van ondergrondse tunnels. Als je dit historische complex binnenloopt waan je je in een andere tijd en je ervaart hoe het is om bakker te zijn, in het heden en al die jaren geleden. Dus mochten er vragen oprijzen over de kunst van het bakken dan heeft het Bakkerijmuseum de broodnodige antwoorden!

De gelagkamer

Na het rondlopen in de heerlijke bakgeuren van het museum hebben de meeste mensen waarschijnlijk flinke trek gekregen. Gelukkig kan je in de historisch gelagkamer genieten van een kopje koffie met een heerlijk stukje cake of taart dat ter plekke vers in de museumbakkerij gemaakt wordt. Ook is er een winkel uit 1900 waarin souvenirs en bakproducten gekocht kunnen worden. Dus neem de kennis van het museum mee  naar huis en ga zelf aan de slag en bak voor je geliefden eens een lekkere taart! En zelfs als je er niets van bakt kun je wel deegelijk nog een leuk cadeautje voor iemand meenemen zoals een ansichtkaart.

Evenementen en arrangementen

Als kers op de taart kan je ook op ontdekkingstocht! Met dit arrangement kan je je dag beginnen met een heerlijk bakje koffie en een gebakje waarna je de tour kunt nemen door de rest van het museum. Tussen de middag kan je vervolgens genieten van een heerlijke bakkerslunch om daarna nog een stadswandeling te doen door het historische centrum van Hattem. Ook zijn er vele andere evenementen zoals bakdagen voor kinderen. Dus hou ook vooral de volle agenda goed in de gaten!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum