Museum informatie

Nederlands Artilleriemuseum
Eperweg 149
8084 HE
't Harde

0525-65 73 10
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0017:00
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
kinderen van 5 t/m 16 jaar€1
Volwassenen€4
Vrienden en begunstigers Gratis
Houders veteranenpas Gratis
Houders smartcard Defensie Gratis
Zomeropeningstijden van 1 juli t/m 2e zaterdag in september (maandag t/m vrijdag) 11.00 tot 17.00 uur. Winteropeningstijden vanaf de 2e zaterdag in september tot 1 juli (maandag t/m vrijdag) 13.00 tot 17.00 uur.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Nederlands Artilleriemuseum


Al sinds mensenheugenis wordt er artillerie gebruikt. Van simpele catapulten die grote stenen lanceerden tot de ontwikkeling van kannonnen die met buskruit ijzeren kogels wisten te lanceren op hoge snelheden. In de 19e eeuw ontwikkelde artillerie zich steeds verder op de punten mobiliteit en nauwkeurigheid door de komst van groven in de vuurmonden, rijdende en uiteindelijk gemotoriseerde artillerie. En deze ontwikkelingen worden allemaal prachtig weergegeven in het Nederlands Artilleriemuseum! Het is gelegen in het mooie heidenlandschap van de Noord-Veluwse plaats Oldebroek. Het museum is verspreidt over een groot aantal historische paviljoens uit de 19e eeuw. Deze liggen in een park in de Engelse landschapsstijl.

De collectie

Het museum heeft een grote collectie die een breed overzicht geeft van de ontwikkelingen en geschiedenis van artillerie en het gebruik ervan. Er zijn voorbeelden van munitie en geschut door de eeuwen heen. Er staan artillerie-eenheden opgesteld en er wordt vervolgens uitgelegd wat hun functie is op het slagveld. Uitrustingen waaronder mooie uniformen zijn verspreidt door het museum. Diorama’s geven een beeld van historische slagvelden waarbij artillerie gebruikt werd. Veel van deze collectie is ignedeeld op verscheidene thema’s uit de geschiedenis van de Nederlandse artillerie.

Arrangementen

Voor kinderen zijn er speciale educatieve programma’s. Er is een Speurtocht (8 tot 10 jarigen) en een Kanonnentocht (10 tot 15 jaar) te volgen. Onderdeel van deze programma’s zijn meerdere educatieve video’s en een verkleedkist. Ook is er de mogelijkheid om een diploma te krijgen aan het eind van de tocht. Ook zijn er voor de volwassenen opties voor rondleidingen, ook buiten openingstijden. Het museum heeft ook een eigen documentatiecentrum waarin een grote verzameling tijdschriften, boeken en andere documenten bewaard liggen. Als laatste is er de winkel van het museum. Hier kan je kledingstukken, boeken, bouwpakketten, badges, miniatuur voertuigen, borrelbekers en nog veel meer kopen. Dus wacht niet langer en breng een bezoek aan het Artilleriemuseum!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum