Museum informatie

Natuurmuseum Holterberg
Holterbergweg 12
7451 JL
Holten

(+31) 548 361 979
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene combiticket museum + Bos van Daantje Das€8.5
Kind 3-12 combiticket museum + Bos van Daantje Das€6.5
Volwassene toegang museum€6.75
Kind 3-12 toegang museum€4.75
Toegang Bos van Daantje Das los€2
starTe zien op MuseumTV

Natuurmuseum Holterberg


Natuurdiorama Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland.Het museum is vermaard om zijn levensgrote diorama’s, die de bezoeker meevoeren van de Sallandse Heuvelrug naar de Wadden, de Veluwe en zelfs naar de Zwitserse Alpen.Natuurdiorama Holterberg heeft één van de grootste collecties Europese diersoorten, van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige Europese aap.

Meer dan 1000 dieren

Natuurmuseum Holterberg beschikt over een schitterende collectie van meer dan 1000 dieren. Natuurlijk zijn alle dieren te zien die in de omgeving van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug voorkomen. Maar de collectie gaat veel verder. Alle zoogdieren in Europa zijn vertegenwoordigd. De collectie vogels is bij liefhebbers vermaard.

Unieke ligging

De unieke ligging op de Sallandse Heuvelrug maakt Natuurdiorama Holterberg een perfecte startplek of een fantastische tussenstop bij het verkennen van dit unieke natuurgebied. In het museum bevindt zich een informatiepunt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Ook is er een informatiepunt voor toeristische informatie. En vanuit het museum vertrekken diverse wandel- en fietstochten.

Kids

Bij het museum hoort ook het Bos van Daantje Das, een echt bos waar kinderen allerlei spannende opdrachten kunnen doen. In dit speelbos op de Sallandse Heuvelrug kunnen ze ook heerlijk ravotten, hutten bouwen en picknicken. Voor de allerkleinsten zijn er leuke natuurlijke speelelementen zoals een schommel en een spannend doolhof.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.