Museum informatie

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH
Tilburg

+31 13 5353935
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
4-17 jaar€9.95
65+€11.95
CJP 13-17 jaar€10.95
CJP > 18 jaar / studentenkaart€8.95
WNF Rangers€10.95
Vrienden Natuurmuseum Brabant Gratis
Museumkaart Gratis
KNNV-leden afdeling Tilburg Gratis
leden Brabants Landschap Gratis
Natuurmuseum Brabantpas€1.65
star_border Niet te zien op MuseumTV

Natuurmuseum Brabant


De gemeente Tilburg werkte samen met de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij om in 1935 het Natuurhistorisch Museum Tilburg te openen. Leden van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging hielpen enthousiast om de collectie op te starten die gehuisvest was in de intendantswoning van Koning Willem II dat tegenover zijn paleis staat. In de jaren 50 groeide de collectie gigantisch, maar de jaren 60 was een zware periode voor het museum. Het gebouw werd bijna wegbezuinigd toen Tilburg gemoderniseerd werd. Maar gelukkig heeft het museum het overleefd en tot de dag van vandaag is de prachtige collectie nog steeds te bekijken. Het doel van dit museum is om mensen in contact te laten komen met de pracht die de natuur te bieden heeft. Dit doen ze door middel van educatie en tentoonstellingen waardoor ze een breed publiek aantrekken.

Collectie

De verzameling van het museum bestaat uit tienduizenden voorwerpen en is bedoeld om mensen kennis, verwondering en waardering te geven voor de natuur. Er zijn dieren op sterk water, opgezette dieren, mineralen en stenen, fossielen, opgedroogde planten en oudheidkundige objecten. De collectie van insecten en het herbarium wordt zelfs regelmatig gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek vanuit het museum zelfs en andere instituten.

Arrangementen

Voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen in het museum. Bij de tentoonstellingen zijn veel opties voor interactie door middel van extra informatie die je kunt verkrijgen door knopjes. Je kunt een ‘wolventattoo’ laten zetten en kan je ervaren hoe het was om mammoeten te jagen. Voor klassen van verschillende niveaus en leeftijden kunnen er allerlei regelingen getroffen worden. In de museumwinkel kan je leuke aandenkens aan het museum kopen zoals een sticker of een tegeltje. Collectieboeken, mineralen, knuffels en spelletjes zijn ook allemaal verkrijgbaar. Ook is er een theaterzaal die afgehuurd kan worden voor evenementen. En je kunt de dag in het museum afsluiten met een heerlijk bezoek aan het museum café.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum