Museum informatie

Natuurcentrum Ameland
Strandweg 38
9163 GN
Nes

0519 542 737

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag13:0017:00
Maandag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen 5 tot en met 12 jaar€5
Check voor afwijkende openingstijden en prijzen de website van het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Natuurcentrum Ameland


Amelander natuur in het natuurcentrum Ameland

Op reis door de Amelander natuur, dit kan in Natuurcentrum Ameland. Een museum op het Waddeneiland Ameland, je verwacht het niet. Ameland is het vierde Waddeneiland van Nederland, als je van west naar oost kijkt. Je weet nog wel van het ezelsbruggetje ‘tv tas’; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog. In het Natuurcentrum Ameland maak je kennis met de natuur en de natuurlijke processen op en rond Ameland. Het museum beschikt o.a. over verschillende aquaria, een landschap-zaal, een practicumzaal, een waterzaal en een uitzichtplateau.

Watertheater en de aquaria
In het Watertheater betreed je de onderwaterwereld, hier wordt het onderwaterleven getoond. In de aquaria van het museum worden de ecosystemen van de wateren rondom Ameland getoond. Ook worden de vissen vaak gevoerd en wordt er hierbij uitleg gegeven over de aquaria.

Uitzichtplateau
Het uitzichtplateau bevindt zich op een toren bij het centrum. Vanuit hier kijkt je uit over het wad en de Noordzee, en je kan de specifieke elementen en de contouren van het eiland ervaren.

Landschap-zaal
Leer hier van alles over landschap op Ameland. Hoe is deze ontstaan, waar bestaat het uit en hoe kunnen we het beschermen.

Waterzaal
In de waterzaal kom je van alles te weten over onder andere zeehonden, bruinvissen en potvissen.

Practicum
In de practicumzaal worden voor groepen op aanvraag Wad-practica verzorgd, maar je kan hier ronddwalen en op ontdekkingstocht gaan. Je komt hier regelmatig studenten tegen die bezig zijn met het onderzoek van het wad en de natuur op en rond Ameland. Je kan hun onderzoeken volgen middels een digitale presentaties.

Nieuw, Wadden Experience
Een 360° Wadden Experience, hierin wordt je meegenomen in een rondvlucht over het Wad. Je leert van alles over het Wad en het wordt duidelijk hoe belangrijk het werk is dat Rijkswaterstaat verricht op de Wadden.

Het Natuurcentrum Amerland is toegankelijk voor minder validen. De uitkijktoren is te bereiken met een lift, deze is dus ook toegankelijk. 

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum