Museum informatie

Naturalis Biodiversity Center
Pesthuislaan 7
2333 BA
Leiden

071 - 7519 600
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree€16.00
Tot en met 3 jaar Gratis
CJP pas€15.00
Studentenkaart€11.00
Museumkaart en ICOM Gratis
BankGiroLoterij VIP-Kaart Gratis
Naturalis-relatiekaart Gratis
Verwonderpaspoort (op vertoon van een Verwonderpaspoort op verwonderdonderdag na 15.00 uur) Gratis
Parkeerticket€7.5
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Naturalis Biodiversity Center


Nieuwe Naturalis geopend!

Op ontdekking met de hele familie

Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze T. rex Trix? Die is er ook weer bij!

Het mooiste uit de natuur

Zo neemt het museum je bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd? Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, sensationele experiences, horeca en een winkel. Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.

42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen

De verhalen in het museum worden vertelt aan de hand van topstukken uit de collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. De verzameling van Naturalis behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Met wetenschappelijk onderzoek dragen zij bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden, in het bijzonder in de gratis toegankelijke zaal LiveScience; je kunt vragen stellen aan verschillende wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

Kijk voor meer informatie ook op de website. Of klik hier voor meer informatie over de nieuwe museumzalen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum