Museum informatie

Naturalis Biodiversity Center
Pesthuislaan 7
2333 BA
Leiden

071 - 7519 600
contact@naturalis.nl

Let op: het museum is op dit moment in verbouwing en zal 31 augustus weer openen.

Naturalis Biodiversity Center


Naturalis Biodiversity Center is een natuurhistorisch museum gevestigd in Leiden. In 2010 werd het opgericht na een fusie van Natuurhistorisch Museum Naturalis, het Zoölogisch Museum en het Nationaal Herbarium.

Geschiedenis

De geschiedenis van het museum gaat ver terug. In 1820 werd het museum geopend door Koning Willem I. Over de kleine 200 jaar die volgden splitste het museum een aantal keer af om in de recent geschiedenis juist weer de collectie te verbreden door middel van fusies.

Gebouw

Het gebouw van het museum is in 1986 sterk verbouwd en daarna in 1998 is er nieuwbouw toegevoegd. Momenteel is er ook een grootschalige verbouwing gaande, waardoor het museum slechts beperkt toegankelijk is. Aan het einde van de zomer in 2019 zal het museum groots openen, ook dan worden de nieuwe openingstijden en prijzen bekend.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less