Museum informatie

Nationaal Militair Museum
Paltzerweg 1
3768 MX
Soest

085 003 6000
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
Kinderen 4 t/m 12 jaar€7.50
CJP-pas & collegekaart€11.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, Defensiepas, Veteranenpas, Rembrandtpas, ICOM, Militaire Oorlogs- & Dienstslachtofferspas & Postactievenpas Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Nationaal Militair Museum


Het museum wil de essentie laten zien van dit deel van onze maatschappij. Dit doet het Nationaal Militair Museum door verbindingen te leggen en te tonen tussen de krijgsmacht en de samenleving. Deze verbinding is ook letterlijk zichtbaar. Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair museum. Het museum is gevestigd in indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak en 13 meter hoge glazen buitenwanden.

Het Nationaal Militair Museum heeft, naast een indrukwekkend arsenaal, zes themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Tussen deze verhalen vindt u verhalen van bijzondere mensen. Ook in de omgeving van het museum is veel te ontdekken. Bijvoorbeeld in de bijzondere natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. U kunt ook fietsen langs militair erfgoed of de kunstwerken op het terrein en de shelters ontdekken.

Collectie

Het museum heeft een enorme collectie boeken, fotografisch materiaal, prenten, tekeningen en voorwerpen. Dit zijn echter niet de enige hoogtepunten van de collectie. Het meest indrukwekkend is het arsenaal. Het arsenaal is ingedeeld in 4 periodes en gaat terug tot de Wachters van het arsenaal (3000 vChr.). Midden in het arsenaal is Xplore te vinden, een interactieve zone waar kinderen alles kunnen ontdekken. Zo kun je hier plaatsnemen in een F16-simulator, leren kijken als scherpschutters,  een tank besturen of plaatsnemen in de paardrij simulator. Een topstuk uit de collectie is de Leopard 2A6 gevechtstank. De Leopard 2 was jarenlang het paradepaardje van defensie.

Wil je het museum volledig zien? MuseumTV heeft het museum 360graden in beeld gebracht in deze video.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum