Museum informatie

Nationaal Bus Museum
Produktieweg 13
9601 MA
Hoogezand

0598-383004
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.5
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Kinderen 6 t/m 13 jaar€5
Het museum en parkeerplaats zijn rolstoel vriendelijk. Voor groepen is het museum ook op afspraak open.
starTe zien op MuseumTV

Nationaal Bus Museum


Het Bus Museum heeft aandacht voor alle prachtige bussen die ooit over de Nederlandse wegen hebben gereden. Soms zien we ze nog weleens voorbij komen in oude films, boeken of tijdschriften, maar wat is er met alle bussen gebeurd? Het Bus Museum geeft hier antwoord op en neemt je mee op een busreis door de tijd.

Het museum

Duizenden bussen belanden aan het eind van hun werkzaam leven op de schroothoop. Hun plaats wordt ingenomen door nieuwe en luxueuzere, maar ook meer eenvormige bussen. Gelukkig is een groot aantal van deze historische bussen dit lot bespaard gebleven, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zo af en toe zie je af en toe een van deze bussen voorbijkomen, maar kan je ze ook aanschouwen in dit museum.

Bus Simulator

Sinds enige tijd bevindt zich in de bezoekersruimte van het museum een heuse bus simulator. Spannend nieuws voor iedereen die er van droomt om zelf eens achter het stuur van zo’n machtig voertuig te zitten. Stap achter het stuur en ervaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een bus te besturen. Je rijdt in een groene Flixbus, een MAN Lion’s Coach. Alles is heel realistisch en gedetailleerd: het dashboard, wisselende weersomstandigheden, files, wegwerkzaamheden, politiecontroles en, niet te vergeten, natuurlijk passagiers.

Voor iedereen

Het Nationaal Bus Museum is veel méér dan een tentoonstelling van oude bussen voor en door bushobbyisten. Het museum heeft zich ten doel gesteld om deze unieke erfenis voor het nageslacht te  bewaren en voor een breed publiek zichtbaar te maken. Het is niet alleen leuk voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Naast de grote hoeveelheid bussen van vroeger,  kun je ook eens ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn in het drukke verkeer van tegenwoordig.

Nostalgie

Beleef de mooie tijd opnieuw toen je met deze ridders van de weg door Nederland en daarbuiten reisde. Tijdens je bezoek aan het museum komen herinneringen uit voorbije tijden weer naar boven. Je herinnert je misschien hoe je als kind met de bus op schoolreis ging, met je ouders naar een pretpark of naar opa en oma. Jonge mensen krijgen een goed beeld hoe het busvervoer vroeger plaats vond.

Kortom: Ga eens langs en rijd het verleden binnen…

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum