Museum informatie

MuzeeAquarium Delfzijl
Zeebadweg 7
9933 AV
Delfzijl

31(0)596-632277
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 18 jaar€8.00
4 t/m 17 jaar€4.00
0 t/m 3 jaar, Museumkaart & Donateurs Gratis
starTe zien op MuseumTV

MuzeeAquarium Delfzijl


Het museum vertelt zowel verhalen over het ontstaan van de aarde, als over de geschiedenis van Delfzijl en omgeving. Daarnaast kun je in het aquarium vissen en andere zeedieren uit het gebied rondom de Wadden- en Noordzee bewonderen!

De collectie

De collectie van MuzeeAquarium Delfzijl is onder te verdelen in: 1. de natuurhistorische collectie en 2. de cultuurhistorische collectie.

Onder de natuurhistorische collectie vallen gesteenten, mineralen, fossielen, onderdelen rondom de bodemopbouw en schelpen. Hoogtepunt binnen die collectie schelpen (één van de grootste schelpencollecties in Europa!) is de doopvontschelp: de grootste en zwaarste schelp met een doorsnee van een meter en een gewicht van wel 200 kilogram!

De cultuurhistorische collectie toont uiteenlopende voorwerpen die meer over de geschiedenis van Delfzijl en omgeving vertellen. Zo wordt aan de hand van een maquette de evolutie van de stad Delfzijl laten zien en kun je grote scheepsmodellen bewonderen.

Aquarium

Het zeeaquarium bevindt zich in een originele munitiebunker afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bunker was onderdeel van de Atlantische wal. Laat je hier fascineren door allerlei haaien, roggen, kreeften, zeebaarzen en diverse vissen. Ook kom je er te weten hoe verzamelingen, zoals die nu in het MuzeeAquarium te zien zijn, uit kunnen groeien tot een museum.

Interesse om een kijkje te nemen in MuzeeAquarium Delfzijl? Bekijk dan snel de video’s op de tentoonstellingspagina!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum