Museum informatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90 - 92
2586 GT
Den Haag

070-3500830
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.5
65+€6.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Kinderen van 4 t/m 12 jaar€4.25
Donateurs Gratis
Museumkaart Gratis
CJP€4.25
Ooievaarspas volwassenen€4.25
Ooievaarspas kinderen€2.00
Ooievaarspas 65+€3.00
Gezinskaart: 2 volwassenen, 3 kinderen (per jaar)€35.00
Combi-kaart met Panorama Mesdag€13.5
star_border Niet te zien op MuseumTV

Muzee Scheveningen


Cultuuranker

Een helder blauwe lucht, het koude zeewater wat door je tenen heen glijd en het natte zand onder je voeten. Door het geluid van de golven heen hoor je het geluid van verschillende brutale zeemeeuwen. Iedereen is wel bekend met de prachtige stranden van het bekende plaatsje Scheveningen. Een plek die ook nog eens barst van de geschiedenis. In Muzee Scheveningen ontdek je alles over de cultuur, natuur en geschiedenis van het prachtige Scheveningen.

In het museum zijn twee bijzondere collecties te bewonderen: een cultuurhistorische collectie, van het voormalige Museum Scheveningen, en een zeebiologische collectie, van het voormalige Zeemuseum. Doordat de twee musea in 2006 besloten om samen verder te gaan onder de naam Muzee Scheveningen is het museum onder te verdelen in een cultuurhistorisch deel en een zeebiologisch deel.

Sinds 2013 is Muzee Scheveningen het cultuuranker van Scheveningen. Een unieke en bijzondere titel, maar ook een met veel verantwoordelijkheden. Als cultuuranker heeft het museum namelijk verschillende taken. Zo moet het informatie bieden over culturele activiteiten in Scheveningen, maar ook verschillende scholen en culturele instellingen kunnen informeren.

Voormalige burgerschool

Het pand waarin Muzee Scheveningen is gevestigd is altijd al gebruikt voor educatieve doeleinden. Jaren geleden diende het namelijk als burgerschool. In 1878 was het zelfs de eerste openbare mulo (meer uitgebreid lager onderwijs), een oude onderwijsvorm in Nederland, van Scheveningen. Een geschiedenis die nog altijd te zien is in het pand zelf. Boven de hoofdingang van de voormalige burgerschool hangt nog altijd een reliëf met de tekst ‘Gemeenteschool’ erin gegraveerd.

Een relatief nieuw gebouw toen het voor het eerst als Gemeenteschool werd gebruikt. Het pand werd namelijk pas in 1877 gebouwd in een unieke renaissancestijl. Een jaar later diende het een nieuwe functie als Gemeenteschool. Dit met een aparte ingang voor jongens en meisjes.
Jaren lang werd het pand gebruikt als schoolgebouw. In 1948 veranderde de school zelfs de naam. Sindsdien heette het de Neptunusschool. Uiteindelijk besloot de Neptunusschool om samen verder te gaan met het Johan de Witt Lyceum. Samen gingen ze verder aan een pand aan de Nieuwe Duinweg. Hierdoor kwam de voormalige school leeg te staan. Echter niet voor lang, want al snel werd het gehele gebouw gerestaureerd. Museum Scheveningen werd de nieuwe gebruiker van het pand.

Wil jij al het diepe in duiken in Muzee Scheveningen? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum