Museum informatie

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Van Dedemstraat 8
1624 NN
Hoorn

0229-255 255
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Dagtocht volwassene€24.75
Dagtocht peuter€2
Dagtocht kind€18.50
Museumkaart€2
Toeslag Fiets (per fiets) of hond€3.70
Op de online reisplanner van het museum vindt je de actuele vertrektijden van de stoomtram uit Hoorn en uit Medemblik en de boot uit Enkhuizen en uit Medemblik. Op iedere datum met een kleur in de kalender, vertrekken boot en tram in ieder geval om 10:40 uur uit respectievelijk Enkhuizen en Hoorn. Vaak geldt echter een uitgebreidere dienstregeling, met name in de vakanties. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik


Geniet van het avontuur in de Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Vanaf Enkhuizen vaar je met het museumschip Friesland over het IJsselmeer naar Medemblik. Met Bello of een van de andere locomotieven rijd je door het West-Friese landschap van Medemblik naar Hoorn. Deze spoorweg komt uit 1887. Een jaarlijks hoogtepunt is de treinreis van de Dickens Express Museumstoomtram Hoorn Medemblik 13 december, die tijdens de Dickens Dag in Medemblik rijdt. De collectie van het museum bestaat uit diverse rijtuigen die uit verschillende plekken van Nederland komen. Denk hierbij aan stoom(tram)locomotieven, motortrams, personenrijtuigen goederenwagens. Ook gebouwen, bruggen, stukgoederen, seininrichtingen, bagage, documentatie en de spoorlijn tussen Hoorn en Medemblik horen bij de collectie van het museum.

Dienstregeling Museumstoomtram Hoorn Medemblik en andere algemene informatie

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik organiseert het hele jaar door diverse evenementen die je als bezoeker bij kunt wonen. Zo kun je in het voorjaar mee op Tulpenexcursie met een van de locomotieven door het West-Friese landschap. Om je bezoek aan Museumstoomtram Hoorn-Medemblik te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de Museumstoomtram Hoorn Medemblik openingstijden. Het adres vind je onder Museumstoomtram Hoorn Medemblik Van Dedemstraat Hoorn. Alle actuele informatie over het museum, zoals dienstregeling Museumstoomtram Hoorn Medemblik, vind je op hun website.

Impressie Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Museumstoomtram Hoorn-Medemblik? Bekijk dan snel een van de onderstaande video die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Een overzicht van alle andere musea waar we een kijkje namen, vind je in ons overzicht. Wil je nog meer culturele activiteiten bezoeken? In Hoorn hebben we onder andere een bezoek gebracht aan het Westfries Museum. In Medemblik namen we een kijkje bij Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.

 
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.