Museum informatie

Museumhuizen
Herengracht 172
1016 BP
Amsterdam

020-5210630
[email protected]

Museumhuizen is een initiatief van Vereniging Hendrick de Keyser. Onder museumhuizen vallen verschillende huizen, hierdoor verschillen de openingstijden en adressen per huis. Op de site van Museumhuizen kom je meer te weten.
starTe zien op MuseumTV

Museumhuizen


Een prachtige jugendstil villa, een chic grachtenpand, een zomerhuis in de stijl van Het Nieuwe Bouwen, een traditionele boerderij met bedstede, één van de eerste doorzonwoningen of een jaren 90 interieur met lila en mintgroen. Daar wil je toch binnen kijken? Dat kan bij Museumhuizen!

Prachtige panden

Vereniging Hendrick de Keyser onderhoudt al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland. In de komende jaren gaan 35 van deze bijzondere huizen open! Dit zijn museumhuizen waarin je een beeld krijgt van hoe er van 1550 tot nu geleefd wordt in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf. In de opengestelde panden geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, kijk in de kast of bak met koekjes in de keuken.

Huis Van Meerten | Delft 

Aan de Oude Delft is Huis Van Meerten gevestigd. Lambert van Meerten liet dit woonhuis bouwen vanwege zijn steeds groeiende verzameling aan objecten. Tijdens een bezoek aan Huis Van Meerten kun je beleven hoe deze man tussen zijn museumstukken leefde.

Villa Rams Woerthe | Steenwijk

Deze villa is als eerste Museumhuis geopend!

Benieuwd welk huis opengesteld is in jouw buurt? Kijk voor alle verschillende museumhuizen op de website en waan je in een geheel onbekende omgeving!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum