Museum informatie

Orveltepoort: Museumboerderij het Ottenshoes
Dorpsstraat 3A
9441 PD
Orvelte

05-93322633

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00
starTe zien op MuseumTV

Orveltepoort: Museumboerderij het Ottenshoes


Stichting Orvelte Poort houdt het verhaal van Orvelte in stand. Orvelte wordt ook wel een oerdorp genoemd. Rond 1362 werd het dorp ‘Oervelde’ genoemd, wat ‘het dorp over het veld’ betekend. Stichting Orvelte Poort beheert onder andere de monumentale boerderij ‘Ottenshoes’ en organiseert rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten in en rondom het dorp.

Monumentendorp Orvelte

Orvelte kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. Er wordt gewoond en gewerkt in een authentieke omgeving waar je de sfeer van een 19eeeuws Drents dorp ervaart. Om deze ervaring te behouden, is het dorp een monument en beschermd stadsgezicht. In Orvelte reis je terug in de tijd en beleef je in alle rust het verleden aan de hand van monumentale boerderijen, voorwerpen, oude (en nieuwe) ambachten en het omliggende platteland.

Museumboerderij Ottenshoes

Eén van de hoogtepunten van Orvelte is de boerderij ‘het Ottenshoes’ waar je een reis door de tijd maakt. Een rijksmonument met een schaapskooi met hooischuur, een zuddenschuur en een stookhok. De (stijl)kamers zijn nog ingericht zoals ze er vroeger uitzagen. Hier waan je je in het leven van de familie Otten die er in 19eeeuw woonde. Daarnaast wordt ook het leven van een eeuw later getoond via een film. Deze film (Het Orvelte Dagboek) laat zien hoe het leven er in het begin van de 20eeuw uit zag door de ogen van een onderwijzeres die werkte en woonde in Orvelte en later naar Amerika emigreerde.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum