Museum informatie

Museum Zaanse Tijd

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€11.00
Junioren (4 t/m 17 jaar)€5.50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Zaanse Tijd


In het pittoreske Zaandam bevindt zich het Museum Zaanse Tijd, dat een fascinerende inkijk biedt in de geschiedenis van de Zaanse klokkenindustrie. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuws ondernemerspand op de Zaanse Schans en toont prachtige Hollandse uurwerken in een authentieke setting.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum Zaanse Tijd

witregel

Hoe je klokken maakt in Museum Zaanse Tijd

Het museum is al sinds 1976 gevestigd op deze historische locatie en is daarmee een belangrijke trekpleister voor liefhebbers van Nederlandse geschiedenis en techniek. Het biedt niet alleen inzicht in de geschiedenis van de Zaanstreek en het ambacht van klokkenmaker, maar ook in het ontstaan van de Hollandse welvaart en de betekenis van tijd.

De geschiedenis van tijd

De chronologische tijd is iets wat we tegenwoordig niet meer weg kunnen denken uit ons dagelijks leven. Museum Zaanse Tijd laat zien wat voor belangrijke rol de Zaan hierin gespeeld heeft als eerste industriegebied ter wereld. Bezoekers kunnen de uurwerken van dichtbij bekijken en het verhaal ontdekken achter het tandwielstelsel en de raderen die het mogelijk maakten om de tijd nauwkeurig te meten.

Zoals het klokje thuis tikt

Het museum is niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zij kunnen een origineel torenuurwerk van dichtbij bekijken, leren hoe het tandwielstelsel werkt en ontdekken wat deze klokken te maken hebben met de Zaanse molens.

Jouw bezoek aan Museum Zaanse Tijd

Kortom, het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, technologie en de betekenis van tijd. De combinatie van een prachtige locatie op de Zaanse Schans, een 17e-eeuws ondernemerspand en de rijke geschiedenis van de Zaanstreek maken dit museum uniek. Wil je het museum zelf gaan bekijken? Bereid je bezoek dan goed voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum