Museum informatie

Museum Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC
Winterswijk

+31 (0) 543 51 54 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Jeugd t/m 18 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
28 oktober t/m 27 februari ook op dinsdag en woensdag gesloten.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Villa Mondriaan


Piet Mondriaan is een van de meest bekende Nederlandse moderne kunstenaars. Museum Villa Mondriaan is gevestigd in een van de voormalige woonhuizen van de kunstenaar. Op zijn achtste verhuisde Mondriaan met zijn familie naar Winterswijk. Hij woonde tot en met zijn twintigste in deze mooie villa in de Achterhoek. Dit is de plek waar Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen ontdekte!

De collectie

Museum Villa Mondriaan stelt vele werken tentoon afkomstig uit zijn jongere jaren. In deze werken is een duidelijke ontwikkeling te zien van Mondriaan als realistische schilder naar steeds meer abstractie in zijn werk. Naast deze vaste collectie, laat het museum ook wisseltentoonstellingen zien van Mondriaans tijdgenoten en kunstenaars die door hem geïnspireerd zijn. Het museum geeft een podium aan jonge kunstenaars.

Geschiedenis van het museum

In 1982 dreigde de villa gesloopt te worden. Jan en Elizabeth Nijhuis wisten dit te voorkomen. Zij kochten en renoveerden de villa en maakten ‘Galerie Mondriaanhuis’. Uiteindelijk wordt in 2013 Museum Villa Mondriaan opgericht.

Directie

Sinds 2019 is Charlotte Rixten directeur van het museum. Rixten kwam landelijk in het nieuws, want zij was destijds met haar 25 jaar de jongste museumdirecteur van Nederland.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum