Museum informatie

Museum Veere
Kaai 25
4351 AA
Veere

0118 501 744

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 17 jaar)€3
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Veere


Museum Veere

Museum Veere vertelt de geschiedenis van de gemeente Veere. Het museum is in twee historische gebouwen gevestigd. Namelijk in het monumentale Stadhuis aan de markt en de Schotse Huizen aan de Kaai.

De collectie van het museum bestaat onder andere uit de 16e-eeuwse- Stadhuisbeelden van Veere, de beroemde vergulde beker van Maximiliaan, het Carillon van Veere, en meer. In de vaste tentoonstelling worden de Schots-Veerse handelsrelaties uitgelegd en laat de oude Vierschaar (het plaatselijke gerechtelijk bestuur) zien hoe er vroeger recht werd gesproken. Ook organiseert het museum het hele jaar door wisseltentoonstellingen.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert het museum verschillende activiteiten. Denk hierbij aan recepties, vergaderingen en workshops. Ook worden er voorstellingen gehouden. Een daarvan is ‘Ode aan de Schotse Hooglanden’. 

Tijdens deze voorstelling worden er door schrijfster Josephine Rombouts, fotograaf Jamie Grant en pianist/componist Jacco Lamfers verhalen, foto’s en pianomuziek gedeeld. Deze specifieke voorstelling staat in het teken van hun gedeelde liefde voor het Schotse landschap.

De voorstelling zal plaatsvinden op zondag 8 maart. Bekijk voor meer informatie de website van Museum Veere.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum