Museum informatie

Museum van Papierknipkunst
Burg. G. van Weezelplein 10
Westerbork

0593-33 29 24
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Dinsdag11:0015:00
Woensdag11:0015:00
Donderdag11:0015:00
Vrijdag11:0015:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum van Papierknipkunst


Het Museum van Papierknipkunst presenteert originele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen. De snij- en knipkunst komt oorspronkelijk uit China. Van hieruit verspreidde deze volkskunst zich ook in West-Europese landen, onder andere in Nederland. Het museum toont ook een overzicht van drie eeuwen knipwerken.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Museum van Papierknipkunst

witregel

Nationale en internationale papierknipsels

Nationale en internationale papierknipkunst van bekende en minder bekende kunstenaars prijkt aan de muren. Er is eeuwenoude knipkunst, maar ook recent gemaakt werk te zien. Je kunt je verbazen over de ragfijne knipsels uit de 18e en 19e eeuw, of over het symfonie orkest van Jan Cupido. Er wordt ook werk getoond van de beroemde Westerborkers Wiecher Lever, Evert Root, Jantje III, Maria Snel, Lida Licht, Joke Kooi, Erika Häusler en vele anderen. Kent u ze nog niet? Maak dan kennis met deze kunstenaars in het museum en bekijk de documentaire.

Jouw bezoek aan Museum van Papierknipkunst

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen, bekijk je onze korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum