Museum informatie

Museum van de Vrouw

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Jongeren tot 18 jaar€2.50
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum van de Vrouw


Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. In opeenvolgende tentoonstellingen vertelt het museum zijn verhalen. Hedendaagse thema’s worden verbonden met oude tradities, (lokale) cultuur en maatschappelijke kwesties.

De collectie

De permanente tentoonstelling in het Wonderkabinet toont niet alleen uitnodigend de rijke collectie maar brengt ook de historie van de huidige gemeente Echt-Susteren in beeld.

Lokale kunst 

Museum van de Vrouw biedt kunstenaars uit de omgeving de kans om hun werk een aantal weken tentoon te stellen.

Stille Kracht

Bij de tentoonstelling ‘Stille Kracht’ word je middels beeld en geluid meegenomen in het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog. Er is aandacht voor allerlei verschillende perspectieven op de oorlog. Een van de verhalen in de tentoonstelling is dat van Margriet Cellissen, zij was zeven toen ze een granaatscherf in haar been kreeg.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.