Museum van de Twintigste Eeuw

Schoolklas p.p. €2.50
Museumkaart Gratis

Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw vestigde zich tot 2011 in twee kaaspakhuizen aan de Bierkade in Hoorn. Tegenwoordig bezoekt u het museum in de voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven. In de MuseumShop en het Open Depot ontdekt u de verzameling interieurs en (gebruiks)voorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980. Dit varieert van speelgoed tot kantoor- en geluidsapparatuur, van typische huiskamers en keukens tot aan klaslokalen en winkelstraten.

Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw. Het was een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde en mobieler maakte. een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving daarmee drastisch veranderde.

Nostalgie

Zowel voor jong als oud zal een bezoekje aan het Museum van de Twintigste Eeuw een feest der herkenning zijn. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. Of wellicht de eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen. Het interieur van de Grutters-winkel of van de Fourniturenzaak. Het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren ‘50 huiskamer. Door de wisseltentoonstellingen rondom het leven en werken in de 20e eeuw is er vier keer per jaar wat nieuws te ontdekken in het Museum van de Twintigste Eeuw.

Kijk voor meer informatie ook op de website.