Museum informatie

Museum van de Twintigste Eeuw
Krententuin 24
1621 DG
Hoorn

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Kinderen van 4 t/m 16 jaar & CJP€5.00
Schoolklas p.p.€2.5
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum van de Twintigste Eeuw


Het Museum van de Twintigste Eeuw vestigde zich tot 2011 in twee kaaspakhuizen aan de Bierkade in Hoorn. Tegenwoordig bezoek je het museum in de voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven. In de MuseumShop en het Open Depot ontdek je de verzameling interieurs en (gebruiks)voorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980. Dit varieert van speelgoed tot kantoor- en geluidsapparatuur, van typische huiskamers en keukens tot aan klaslokalen en winkelstraten.

Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw. Het was een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde en mobieler maakte. Een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving daarmee drastisch veranderde.

Nostalgie rondom museum van de Twintigste Eeuw

Zowel voor jong als oud zal een bezoekje aan het Museum van de Twintigste Eeuw een feest der herkenning zijn. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. Of wellicht de eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen. Het interieur van de Grutters-winkel of van de Fourniturenzaak. Het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren ‘50 huiskamer. Door de wisseltentoonstellingen rondom het leven en werken in de 20e eeuw is er vier keer per jaar wat nieuws te ontdekken in het Museum van de Twintigste Eeuw.

Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn openingstijden

De openingstijden van het Museum van de Twintigste Eeuw vind je in de witte informatiebalk op onze website. Daar vind je ook meer algemene informatie, zoals een telefoonnummer, mailadres en het adres van het museum. Voor meer voor meer informatie kun je uiteraard ook terecht op de website van het museum zelf.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum