Museum van Bommel van Dam

Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam, na een verbouwing opnieuw geopend in 2021, is een museum waarin je moderne kunst, hedendaagse kunst en design kunt vinden.

Verschillende kunstvormen in Museum van Bommel van Dam

Museum Bommel van Dam stelt verschillende kunstvormen tentoon. Zo kun je er tekenkunst, beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie en installaties vinden. Daarmee is de collectie enorm divers en leuk voor alle leeftijden om te bezoeken. Museum van Bommel van Dam is overigens ook een museum die zich inzet voor locale kunstenaars om hun werk te exposeren. Hiermee biedt het museum (jonge) Limburgse kunstenaars een podium. Ook werken ze bij Museum van Bommel van Dam, zowel binnen als buiten de deuren van het museum, aan het bijdragen aan een verbeterde wereld. Hoe ze dit doen, zie je in de korte film over museum Bommel van Dam.

De schenking van Maarten en Reina

Het museum van Bommel van Dam vindt haar origine in 1969 wanneer Maarten en Reina van Bommel – van Dam hun privécollectie schenken. Deze kunstverzameling is er niet zomaar een! Het echtpaar bezit namelijk ruim 1100 kunstwerken. Sommige van deze werken zijn overigens nog steeds te zien in het museum. Uiteraard is de collectie ook uitgebreid met nieuwe hedendaagse werken.

Openingstijden Museum van Bommel van Dam en algemene informatie

Op deze museumpagina vind je algemene informatie, zoals de openingstijden van Museum van Bommel van Dam. Ook vind je het adres, toegangsprijzen en contactinformatie van het museum. Heb je specifieke vragen over het museum, of wil je meer algemene informatie over het museum? Neem dan zeker een kijkje op de website van Museum van Bommel van Dam.