Museum van Bommel van Dam

Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam, na een verbouwing opnieuw geopend in 2021, is een museum waarin je moderne kunst, hedendaagse kunst en design kunt vinden. Hiermee is het toonaangevend voor de regio Noord-Limburg. Het museum is gehuisvest in een voormalig postkantoor.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum van Bommel van Dam

witregel

Een uiteenlopende collectie

Museum Bommel van Dam stelt verschillende kunstvormen tentoon. Zo kun je er tekenkunst, beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie en installaties vinden. Daarmee is de collectie enorm divers en leuk voor alle leeftijden om te bezoeken. Museum van Bommel van Dam is overigens ook een museum die zich inzet voor lokale kunstenaars om hun werk te exposeren. Hiermee biedt het museum (jonge) Limburgse kunstenaars een podium. Ook werken ze bij Museum van Bommel van Dam, zowel binnen als buiten de deuren van het museum, aan het bijdragen aan een verbeterde wereld. Hoe ze dit doen, zie je in deze korte documentaire over museum Bommel van Dam.

De schenking die Museum van Bommel van Dam werd

Het museum van Bommel van Dam vindt haar origine in 1969 wanneer Maarten en Reina van Bommel – van Dam hun privécollectie schenken. Deze kunstverzameling is er niet zomaar een! Het echtpaar bezit namelijk ruim 1100 kunstwerken. Sommige van deze werken zijn overigens nog steeds te zien in het museum. Uiteraard is de collectie ook uitgebreid met nieuwe hedendaagse werken. Het museum vindt het belangrijk dat iedereen kunst kan beleven op allerlei manieren. Bijvoorbeeld in de vorm van tentoonstellingen, rondleidingen en bijeenkomsten. Museum van Bommel van Dam werkt daarnaast met diverse partners aan maatschappelijke kunstprojecten, binnen en buiten de muren van het museum.

Jouw bezoek aan het museum

Op deze museumpagina vind je algemene informatie, zoals de openingstijden van Museum van Bommel van Dam. Ook vind je het adres, toegangsprijzen en contactinformatie van het museum. Heb je specifieke vragen over het museum, of wil je meer algemene informatie over het museum? Neem dan zeker een kijkje op de website van Museum van Bommel van Dam.

buy windows 11 pro test ediyorum