Museum informatie

Valkhof Museum
Keizer Karelplein 33
Nijmegen

024 360 88 05

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Jongeren (13 t/m 17 jaar)€5.00
Studenten | CJP€5.00
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Valkhof Museum


Ontdek alles over het Valkhof Museum, dat ook wel bekend stond als Museum het Valkhof. Gelegen in de prachtige stad Nijmegen, in de provincie Gelderland, heeft dit museum sinds 1998 zijn deuren geopend voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Het is ontstaan door de samenvoeging van twee eerbiedwaardige instellingen: het Museum G.M. Kam, dat zich toelegt op archeologie, en de Commanderie van St. Jan, die oude en moderne kunst omarmt.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Valkhof Museum

witregel

Van de Romeinen tot nu

Het Valkhof Museum is de thuisbasis van een diverse collectie, met schatten uit de Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid, en hedendaagse kunst. Recentelijk heeft het museum een naamswijziging ondergaan en staat het bekend als Valkhof Museum.

Kunst in het zwembad

Het museum bevindt zich aan het pittoreske Kelfkensbos, aan de rand van het historische Valkhofpark. Een locatie doordrenkt met geschiedenis, waar ooit een Romeins legerkamp stond en keizer Karel de Grote mogelijk een paleis bouwde. Het moderne museumgebouw, ontworpen door de gerenommeerde architect Ben van Berkel, vormt een boeiend contrast met het omringende parklandschap. De opvallende architectuur heeft zelfs de bijnaam ‘Het Zwembad’ gekregen en werd feestelijk geopend door koningin Beatrix in 1999.

Een ambitieuze renovatie van het Valkhof Museum

In 2022 kwam dit museum onder gemeentelijk eigendom en werd er besloten tot een ambitieuze renovatie die in oktober 2022 van start ging. Architect Ben van Berkel kreeg de eer om een nieuw ontwerp te creëren. Tijdens de renovatie, die naar verwachting tot maart 2023 zal duren, kun je een deel van de waardevolle collectie bewonderen in een tijdelijke tentoonstelling in het voormalige ABN Amro-kantoor aan het Keizer Karelplein.

De archeologische collectie

De afdeling Archeologie presenteert een diverse collectie archeologische kunst- en gebruiksvoorwerpen, variërend van de Prehistorie tot de Romeinse tijd en Middeleeuwen. Ontdek thema’s zoals godsdienst, dood en begraven, handel en ambacht, die ons een fascinerend inzicht geven in het dagelijks leven in het oude Noviomagus, wat tegenwoordig Nijmegen is en ooit de belangrijkste Romeinse stad van Nederland was.

Een reis door de geschiedenis

Daarnaast herbergt de afdeling Moderne kunst een rijke verzameling werken van na 1960. Hier vind je onder andere kunstwerken geïnspireerd door de pop art-beweging, met zijn kenmerkende beeldcultuur, en het hedendaagse expressionisme. Het Nijmeegse museum biedt dus een unieke reis door de geschiedenis en kunst, van de oude wereld tot het hedendaagse tijdperk.

Jouw bezoek aan het Valkhof Museum

Wil je meer weten over jouw bezoek aan het museum, inclusief de openingstijden van het Valkhof Museum Nijmegen? Bezoek de website van het museum voor de meest actuele informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum