Museum informatie

Museum TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

+31 (0)53 - 2012099
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Kinderen vanaf 5 jaar t/m 17 jaa€5.00
Familiejaarkaart (max. 2 volwassenen en 3 kinderen, ook geldig in Rijksmuseum Twenthe)€20.00
CJP€6.00
Studenten UT, Saxion, AKI/ArtEZ en ROC, Museumkaart, BankGiroLoterij-VIPkaart & Vrienden Gratis
Maandag geopend tijdens voorjaars-, herfst-, en kerstvakantie regio Noord, tweede paasdag en tweede pinksterdag, van 11.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
starTe zien op MuseumTV

Museum TwentseWelle


Museum TwentseWelle is ontstaan in 2008 uit een fusie van Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. Door deze combinatie kan het museum, zowel cultuurhistorie als natuurhistorie belichten. De permanente opstelling leidt u door het Twente uit de ijstijd tot aan het hedendaagse en toekomstige Twente. Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen die ingaan op de Twentse bewoners, wetenschap, zorg, industrie en het landschap.

Te zien en te doen

Het Twentse erfgoed wordt met name vertegenwoordigd door een collectie schilderijen, prenten, boeken, munten, penningen, landkaarten en relaria. Omdat het museum een voormalige textielfabriek is, beheert het ook een zekere textielcollectie met onder meer kleurrijke mutsen, zonnehoeden, muiltjes, hoeden, poppenkleertjes, modekostuums en arbeiderskleding uit de 18e, 19e en 20e eeuw. In de streekkamer ontdekt u de Twentse streektaal aan de hand van audiovisuele elementen. Hier worden de boeiende verschillen in het gebruik van de streektaal tussen dorpen of steden en de plek van de Twentse streektaal in de huidige samenleving uitgelicht.

Op de toren van TwentseWelle pronkt de koepel van de sterrenwacht, met een diameter van drie meter. Hier zijn in de winter wekelijks kijkavonden. Ook kunt u hier terecht voor lezingen, cursussen en excursies. Daarnaast worden er rondleidingen door de Enschedese wijk Roombeek gegeven, waar stil wordt gestaan bij de vuurwerkramp uit 2000.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum