Museum informatie

Museum Thijnhof
Gasthuisstraat 2a
7741 HS
Coevorden

0524 – 22 39 96
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Jongeren 12 tot 18 jaar€2.50
Kinderen jonger dan 12 jaar Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Thijnhof


In Museum Thijnhof in Coevorden staat de symboliek in schilderijen centraal. In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad. In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig meet & greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd.

Kees Thijn is vanaf 1966 werkzaam als kunstschilder. In zijn beginjaren toen de abstracte kunst hoogtij vierde, toonden Thijns figuratieve schilderijen van stillevens, portretten en onderwerpen een duidelijke relatie met zijn medische beroep en het milieu. Naderhand heeft Thijn zijn onderwerpkeuze meer gericht op maatschappelijke ontwikkelingen en in het laatste decennium vooral op het leven en de vergankelijkheid.

De kunstenaar heeft een rijk, origineel en erg persoonlijk oeuvre op zijn naam staan. Het werk is bedoeld als een viering van het leven. De meer aandachtige beschouwer zal opmerken dat de kunstenaar mooi samengestelde, complexe beelden laat zien bestaande uit verborgen details en composities met een secundaire symboliek die altijd levendig blijft.

Jan van den Brink

Ook de schilderijen van Jan van den Brink behoren tot de vaste collectie van Museum Thijnhof. Van den Brink studeerde voor architect aan de Academie voor de Bouwkunst in Amsterdam. Als architect ontwierp hij vele gebouwen. In zijn schilderijen is zijn achtergrond als architect steeds herkenbaar. Op de reizen die hij maakt, doet hij inspiratie op voor de bijzondere vormen en figuren die onderdeel uitmaken van zijn werk. Op zijn website krijgt je een eerste indruk van zijn schilderijen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.