Museum informatie

Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23
4462 GC
Goes

0113-270705
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€2
Kinderen t/m 12€1
Voor de openings- en vertrektijden van Museum Stoomtrein Goes-Borsele bezoekt u de pagina 'Dienstregeling' op de website van het museum. Hier vindt u de actuele tijden. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Stoomtrein Goes-Borsele


Stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museum. Met de museumtreinen beleef je een nostalgische treinreis op hun eigen museumspoorlijn. Een ander onderdeel van het museum is het museumdepot in Goes. Op dit terrein staan de treinen opgesteld en vanaf hier vertrekken ze voor de reis op de museumspoorlijn.

Je kunt er het Tractiegebouw (werkplaats) bezoeken om te zien hoe vrijwilligers de treinen restaureren en onderhouden! Op het museumterrein beleef je ook het goederenvervoer zoals dat vroeger werkte. Weegbruggen, een ladingmal, ouderwetse goederenwagens en zelfs een echte stoomhijskraan zijn hier te bewonderen.

Programma’s 

Er zijn drie verschillende ritten die je met deze trein kunt afleggen. Op de website van Stoomtrein Goes-Borsele is de precieze dienstregeling te vinden en zie je welke dag welke kleurcode heeft. Op gele dagen ben je voor programma 1 om 10u welkom. De trein vertrekt dan om 10.45 en komt langs Kwadendamme en Hoedekenskerke. Bij De Buffer geniet je van een hapje en drankje en je bent om 13.15 weer in Goes. Wil je iets later vertrekken? Als je meedoet aan programma 2, ben je om 13u welkom en arriveer je om 16.45 weer in Goes. Programma 3 is op de rode dagen en dit is een avondrit waar een diner wordt geserveerd.

Wil je meer weten over Stoomtrein Goes-Borsele? Breng dan een bezoek aan hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum