Museum informatie

Museum Staphorst
Gemeenteweg 67
7951 CE
Staphorst

+31 (0)522 462526
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Maandag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene€6
Kinderen 6-12 jaar€3.5
Rolstoelgebruikers€3.5
Groepen t/m 24 personen p.p.€6
Groepen vanaf 25 personen p.p.€4.5
starTe zien op MuseumTV

Museum Staphorst


Het museum is gevestigd in een oude boerderij. Deze is ingericht met objecten en meubilair, die herinneren aan de tijd waarin de boerderij nog een boerenbedrijf was. In Museum Staphorst zie je de warme kleuren typerend voor Staphorst sterk terugkomen. De gemeente Staphorst heeft vele gezichten en spreekt tot de verbeelding. Het museum probeert de kern van Staphorst zo veel mogelijk naar voren te halen in het museum.

Ieder jaar heeft het museum minimaal één nieuwe tentoonstelling. Om dit voor elkaar te krijgen werkt het museum samen met andere organisaties en kunstenaars, maar maakt ook gebruikt van de eigen collectie. Kijk hier om te weten wat er nu te zien is.

Collectie van Museum Staphorst

Staphorst staat bekend om de kleurrijke klederdracht die nog altijd wordt gedragen door meerdere bewoners. In het museum ziet u dit belangrijke element van de gemeente sterk terugkomen. Bijvoorbeeld in een aanzienlijke collectie klederdracht, inclusief het beroemde Staphorster stipwerk. In deze klederdracht collectie zitten ook de prachtige gestipte mutsen en zilveren oorijzers.

Jo Koster, Jan Sluijters en Stien Eelsingh

Museum Staphorst heeft nieuwe wisselexposities. Naast de nieuwe expositie van het metaal en de Engelandvaarder, zijn er 24 schilderijen van Jo Koster, Jan Sluijters en Stien Eelsingh te zien. Zoals veel kunstenaars werden zij in de eerste helft van de vorige eeuw
gefascineerd door het kleurige dorp en de verbondenheid in de gemeenschap. Zij kwamen, zagen en schilderden Staphorst, maar ieder op zijn eigen manier, vanuit een eigen impressie. Dat laat de mooie verschillen van de schilderijen zien. Alleen Stien Eelsingh bleef tot haar dood. Met deze expositie wilde het museum de verschillende visies van deze kunstenaars op Staphorst en haar bewoners laten zien. De focus ligt op de Staphorster vrouw en haar omgeving. Langs de streek zijn nog steeds de kleurrijke boerderijen, er zijn nog vrouwen die de klederdracht dragen. In het museum kunnen de bezoekers het interieur en de klederdrachten zien en dit herkennen in de schilderijen. Het gaat om bekende en minder bekende werken, afkomstig uit musea en particulier bezit. De expositie is tot eind oktober 2020 te
bezichtigen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum