Museum informatie

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
7218 AC
Almen

0575-474317
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
Kinderen (5 t/m 11 jaar)€2.5
Kinderen (0 t/m 4 jaar) Gratis
Als groep bent u ook buiten openingstijden welkom.
starTe zien op MuseumTV

Museum STAAL


Museum STAAL

Museum STAAL in Almen laat je op unieke wijze de achterhoek ervaren. Dit wordt onder andere gedaan door de gedichten van A.C.W. Staring (1767-1840).

Tentoonstellingen & Evenementen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen en evenementen die het verhaal van de achterhoek prachtig verbeelden.

Boerentrots

Bij de tentoonstelling ‘Boerentrots’ werd de landbouw in de Achterhoek tentoongesteld. Dit door middel van de gedichten van dichter Staring en zijn kennis over land- en bosbouw. Deze kennis had hij omdat hij een landbouwkundige was en zelf op landgoed De Wildenborch woonde. Verder vertelden Achterhoekse landbouwbedrijven over de landbouw van nu. Naast een tentoonstelling waren er over dit onderwerp ook excursies, lezingen en films te bezoeken.

Een voorbeeld van een excursie was de ‘Koeientuin excursie’. Tijdens deze excursie bezocht je een koeientuin van boven, kreeg je uitleg over de indeling en opbouw van de tuin en bekeek je de melk- en voerrobots en biogasinstallatie.

Verhalen uit het land van Staring

Via de tentoonstelling ‘Verhalen uit het land van Staring’ kwam je erachter wie Staring precies was. Het landgoed ‘De Wildenborch’ kwam uitgebreid aan bod. Dit is zo omdat – zoals hierboven beschreven – Staring hier heeft gewoond en het landgoed heeft beheerd. Via de prachtig geanimeerde Staring-stamboom kwam je erachter wie de familie Staring precies was en hoe zij in het verleden hebben geleefd. De grote variatie aan gedichten die Staring in de eerste helft van de 19e eeuw geschreven heeft kwamen natuurlijk ook aan bod. Deze waren te lezen en te beluisteren.

Muzieksalon

Het museum bezit over een muzieksalon. Deze salon is speciaal voor het museum ontworpen. Hier kun je als bezoeker luisteren naar de liederen van dichter Staring.

Romantiek

Het museum brengt via onder andere beeld en geluid het gevoel van romantiek over op de bezoeker.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum