Museum informatie

Museum Speelklok
Steenweg 6
3511 JP
Utrecht

030 231 27 89
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€7.5
Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen)€39
Student/CJP€10.5
U-pas volwassenen€7
U-pas kinderen€3.75
Museumkaart Gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Holland Pass Gratis
Openingstijden schoolvakanties Iedere maandag is het museum in principe gesloten, maar tijdens de officiële schoolvakanties, die bepaald zijn door het ministerie van OC&W, is het museum elke dag open van 10.00 uur t/m 17.00 uur (maandag t/m zondag). Openingstijden feestdagen Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur: 1e en 2e paasdag, Bevrijdingsdag, hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Het museum is gesloten op: maandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e kerstdag. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Speelklok


Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht is een Nederlands must-see museum! Ontdek de wereld van zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de diverse muziek die door het hele museum te horen is.

Breng een bezoek aan het vrolijkste museum van Nederland en luister naar zelfspelende instrumenten in alle soorten en maten!

Collectie

Het museum heeft diverse zelfspelende muziekinstrumenten. Denk hierbij aan automaten, draaiorgels, orchestrions, snaarinstrumenten, speeldozen, speelklokken en meer.

Ook heeft het museum verschillende ruimtes waarin de muziekinstrumenten zijn te bewonderen. Zo is er een Techniekzaal, een Herenhuis en een Koninklijke kamer.

Rondleidingen

Elke dag kun je als bezoeker een gratis muzikale rondleiding volgen. Deze zijn leuk en interessant voor jong en oud! Zing en dans mee met een Weense wals, een bekende smartlap of een swingende hit. Naast dat de rondleiders de instrumenten tot leven brengen vertellen ze ook de verhalen die achter de instrumenten schuilen en de techniek die erbij komt kijken.

Een rondleiding duurt ongeveer 40 minuten en start ieder half uur. De eerste begint om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur.

Speurtocht

Speciaal voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd. Kinderen krijgen aan de kassa een Toonkaart waarmee ze het lievelingsliedje van aapje Toon kunnen componeren, programmeren en spelen! Ontdek en luister alle melodieën van aapje Toon of beantwoord de vragen op de vragenbordjes. Met de goede antwoorden kun je uiteindelijk een melodie vormen!
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum