Museum informatie

Museum Soest
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest
Soest

035-602 38 78
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
13 jaar en ouder€5.00
Entree én rondleiding€6.00
t/m 12 jaar€1.00
Let op: van 1 april tot en met 31 oktober is het museum ook op woensdag en vrijdag van 13:30 tot 17:00 open.
starTe zien op MuseumTV

Museum Soest


In het oude klooster, Huize St. Jozef, aan de Steenhoffstraat vind je Museum Soest. In dit museum staan de geschiedenis en erfgoed van Soest centraal.

Vaste exposities

Het museum heeft een aantal vaste exposities, zoals een stijlkamer, een wagenmakerij, een schoolklas, een winkeltje en nog veel meer om deze stad uit te beelden. Ook zie je er veel gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd en geeft hiermee een duidelijk beeld van werken en wonen in Soest en Soesterberg. In het museum is ook hedendaagse kunst te bewonderen.

Alle exposities die te zien zijn worden door de vrijwilligers van het museum samengesteld. Deze exposities dragen het karakter van de geschiedenis/historie van de gemeente Soest. Het doel van het museum is het behouden en onderhouden van het cultureel erfgoed van de gemeente Soest.

Wisselende exposities

De wisselexposities, dit zijn nieuwe exposities die om de drie maanden wijzigen, worden door de werkgroep exposities samengesteld. Deze exposities kunnen van alles zijn, schilderijen, beelden, maar bijvoorbeeld ook een meccano expositie voor kinderen.

Locatie 

Het museum is gevestigd in een prachtig Rijksmonument uit 1868. Het is een voormalig nonnenklooster, genaamd St. Jozefgesticht

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Museum Soest is ook geopend op afspraak.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum