Museum informatie

Museum Slager
Choorstraat 8
5211 KZ
's-Hertogenbosch

073-6133216
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree (incl. kopje koffie/thee)€8.5
Kinderen tot 12 jaar Gratis
Kinderen van 13 tot 18 jaar€3.5
Museumkaart en ICOM Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Slager


Drie generaties

Olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen: in Museum Slager is een uitgebreide en bijzondere collectie aan kunst te zien. Maar wat maakt deze collectie nou eigenlijk zo bijzonder? Het zijn namelijk kunstwerken van acht verschillende kunstenaars, uit drie generaties en één familie. De werken van deze familie, de familie Slager, tonen de stadsgezichten van ’s-Hertogenbosch van vroeger, (Brabantse) landschappen, stillevens, bloemstillevens en portretten.

Wat begon als een erfenis is in ruim vijftig jaar uitgegroeid tot een museum. Tegenwoordig zijn dan ook niet meer alleen de werken van de familie Slager in de collectie opgenomen. Ook de werken van schilders zoals Pieter de Josseling de Jong en Herman Moerkerk zijn te bewonderen in Museum Slager. Daarnaast zijn er ook regelmatig verschillende wisseltentoonstellingen van andere kunstenaars te bezichtigen.

De verschillende meubels, voorwerpen en kunstwerken uit al die verschillende periodes doen het haast lijken alsof je terug de tijd in reist. Museum Slager geeft de bezoeker een duidelijke indruk van het leven, wonen en werken in de negentiende en twintigste eeuw.

Een schilders familie

De familie Slager is een bijzondere Brabantse familie. Als vader en kunstenaar was hij de grondlegger van deze schilders familie. Zijn vier kinderen (Piet jr., Frans, Jeannette en Corry) traden namelijk in hun vaders voetsporen. Ook zij kozen ervoor om hun leven toe te wijden aan de kunst en schilders te worden. Zowel Piet en Frans trouwden een paar jaar later met een kunstenares. Suze Velsen en Marie van Gilse vulde de schilders familie aan met hun talenten. De kleinzoon van Piet Slager, Tom Slager, vertegenwoordigde de derde schilders generatie van deze familie. Hij was daarbij ook de laatste. Omdat Tom verder ook geen kinderen heeft gekregen, was de mannelijke lijn van de familie Slager hierna ook uitgestorven.

In het Bossche culturele leven nam de familie echter een belangrijke plaats. Zij waren jarenlang betrokken bij de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten. Doordat zij hier zo bij betrokken waren, hebben ze een hoop aantal leerlingen geïnspireerd en het vak aangeleerd.

Kan jij niet wachten om op bezoek te gaan bij deze bijzondere familie? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.