Museum informatie

Museum Schooltijd
Nieuwstraat 2-4
4531 CW
Terneuzen

0115-72 08 21
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4
4 t/m 12 jaar€2.50
0 t/m 3 jaar Gratis
Vrienden van het museum Gratis
ICOM Gratis
De openingstijden van het museum kunnen afwijken. Bezoek de website voor de actuele openingstijden.
starTe zien op MuseumTV

Museum Schooltijd


In de zomer van 1997 werd Museum Schooltijd officieel geopend. Het museum ontstond nadat een paar enthousiastelingen in Terneuzen oude schoolmaterialen en artikelen hadden verzameld. Door aanschaf en giften is deze verzameling uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardige collectie. Uit de wens de collectie een vaste plek te geven is het museum ontstaan. 

Collectie

De collectie van het museum bestaat uit verschillende leermiddelen zoals boeken, leesplankjes en wandplaten. In het klaslokaal staan er nog originele schoolbanken opgesteld inclusief de inktpotjes. Ook het speelgoed van de leerlingen komt voorbij in het museum. Zo vind je er een grote verzameling knikkers en tollen. Al dit speelgoed moest natuurlijk iedere dag mee naar school. Dit deden de leerlingen dan in hun houten schooltassen. Ook deze tassen zijn een onderdeel van de collectie en in het museum te bewonderen. 

Schoolfoto

Net als nu gingen de klassen vroeger ook op de schoolfoto. Door de eeuwen heen is er wel het een en ander veranderd aan dit jaarlijkse moment. In de reeks schoolfoto’s die het museum bezit zijn de veranderingen goed zichtbaar. Alle schoolfoto’s zijn afkomstig van verschillende scholen uit de regio. De oudste foto’s dateren uit 1850, maar ook vind je er wat meer recentere foto’s. Het museum geeft de mensen die zichzelf of een familielid herkennen de mogelijkheid de namen toe te voegen aan de klassenlijst. 

Het museum heeft regelmatig nieuwe tentoonstellingen. Wil jij welke tentoonstelling je op dit moment kan bezoeken? Neem dan een bezoek aan hun website.

MuseumTV heeft de collectie van Museum Schooltijd vastgelegd in een mini-docu. Onderstaand zie je de trailer van deze mini-docu. Voor de volledige video klik dan hier.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum